Tiskalniki in skenerji
20.04.2016 18:46

Deli z drugimi:

Share

Canonovi originalni tonerji s 37,7 odstotka boljšim izkoristkom kot neoriginalni

Canonovi originalni tonerji s 37,7 odstotka boljšim izkoristkom kot neoriginalni
Canonovi originalni tonerji s 37,7 odstotka boljšim izkoristkom kot neoriginalni

Canonovi originalni tonerji so na preizkusu testne in raziskovalne organizacije Buyers Laboratory (BLI) prikazali 37,7 odstotka boljši izkoristek kot neoriginalni tonerji China Eternal pri delovanju z lastnim bobnom oziroma 28,8 odstotka boljši izkoristek kot omenjeni tonerji pri delovanju s Canonovim bobnom. Canonovi tonerji so v primerjavi s tonerji China Eternal proizvedli tudi bistveno manjšo skupno količino odpadkov, in sicer kar 64,5 odstotka manj.

Canonov potrošni material je na testu prikazal jasne prednosti pred potrošnim materialom ponudnika China Eternal. Kartuše slednjega je bilo treba pred uporabo večkrat pretresti, pri čemer je prišlo do izlitja tonerja iz črnilnega vložka. Kakovost izpisov, natisnjenih s Canonovim tonerjem, je bila v splošnem boljša, saj so ti dosegli boljšo rastrsko zapolnitev in zabeležili manj prašenja iz tonerja. Izpisi, narejeni z neoriginalnimi tonerji China Eternal, so imeli v celoti višjo optično gostoto kot izpisi, narejeni s Canonovimi tonerji, BLI pa je pri reprodukciji s tonerji China Eternal zaznal tudi nekaj težav s kakovostjo, predvsem s pojavom pasov med barvami in z obledelimi območji, ki so se pojavila že pri prvih izpisih.

Na BLI-jevih preizkusih so tonerji China Eternal prikazali slabo fiksiranje tonerjev, saj je bilo z natisnjenih strani z drgnjenjem ali s ščetkanjem mogoče odstraniti toner. Pri s Canonovimi tonerji natisnjenih izpisih teh težav ni bilo, fiksiranje tonerja pa je bilo ocenjeno kot dobro. Za 140.000 natisnjenih strani je BLI potreboval sedem Canonovih kartuš s tonerji, medtem ko je za enako količino strani, natisnjenih s tonerji China Eternal, zaradi slabšega izkoristka potreboval kar devet kartuš. V kartušah ponudnika China Eternal je prah tonerja zelo zgoščen, zaradi česar obstaja tveganje, da toner v kartuši ni do konca porabljen, na napravi pa sveti opozorilo, da tonerja ni več.

Canonovi originalni tonerji in črnila zagotavljajo izpise vrhunske kakovosti ter optimalno delovanje naprav in daljšo življenjsko dobo le-teh. Poleg tega pa v primerjavi z neoriginalnimi proizvedejo bistveno manjšo količino odpadnega materiala.


Prijavi napako v članku