Fotoaparati in kamere
29.05.2015 11:55
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Canon praznuje 10. obletnico serije EOS 5D

EOS 5DS: revolucija v ločljivosti
EOS 5DS: revolucija v ločljivosti

Canon obeležuje 10. obletnico svoje serije fotoaparatov EOS 5D. EOS 5D, predstavljen septembra 2005, je spremenil trg fotoaparatov DSLR, saj je bil prvi napredni ljubiteljski DSLR, ki je imel vgrajeno tipalo CMOS polnega formata (35,8 x 23,9 mm). Fotoaparat, ki je bil na voljo po konkurenčni ceni, je ljubiteljskim fotografom omogočil izkoristiti izjemno kakovost slike in ustvarjalna fotografska orodja, ki so bila tradicionalno edinstvena pri profesionalnih DSLR-jih s 35 mm tipalom. To je prispevalo k širšemu sprejetju fotoaparatov s tipalom polnega formata in njihovemu uspehu.

Novembra 2008 je Canon predstavil drugo generacijo modelov v seriji, prenovljen EOS 5D Mark II, ki je tlakoval pot ustvarjanju filmov. Fotoaparat je poskrbel za revolucijo video zajema v ločljivosti Full HD in poskrbel za široko sprejetost DSLR-jev kot orodja za snemanje filmov. EOS 5D Mark II je pomenil velik korak na področju produkcije videa tudi zato, ker je prinesel video zmogljivost velikega tipala po konkurenčni ceni. Opremljen z izjemno kakovostjo slike in večjim nadzorom globinske ostrine je filmskim ustvarjalcem omogočil izkoristiti prednosti Canonove serije raznolikih izmenljivih objektivov EF, ki je takrat[1] vključevala več kot 64 modelov. To je omogočalo širok nabor zmožnosti upodabljanja.

Marca 2012 je Canon predstavil EOS 5D Mark III, ki so ga odlikovale pomembne izboljšave na področju zajema fotografij in videa v primerjavi z njegovimi predhodniki, izboljšana natančnost AF in še hitrejša največja hitrost neprekinjenega fotografiranja. Vse od svoje predstavitve je EOS 5D Mark III zbral veliko priznanj in kot eden izmed paradnih DSLR-jev podjetja predstavlja gonilno silo za nadaljnje inovacije serije EOS.

Nedavno, februarja 2015, je Canon predstavil EOS 5DS in EOS 5DS R, nova DSLR-ja polnega formata z izjemno visoko ločljivostjo, ki preoblikujeta sistem EOS. Nova fotoaparata podirata meje 35 mm tipal in nudita ločljivost osupljivih 50,6 milijona točk, kar je največja ločljivost, kadarkoli na voljo pri tipalu polnega formata.

Z lastno produkcijo vseh ključnih elementov za digitalne fotoaparate serije EOS je Canon ustvaril zelo robustno linijo. Vsi modeli v seriji, vključno z EOS-om 5D, so, zahvaljujoč razvoju inovativnih tehnologij, opremljeni za zagotavljanje najboljše možne zmogljivosti upodabljanja. Za podporo raznolikim potrebam fotografov bo Canon še naprej krepil svojo DSLR-linijo EOS, ki uživa široko podporo tako profesionalnih kot ljubiteljskih uporabnikov.

Vas zanima več iz te teme?
Canon fotoaparati

Prijavi napako v članku