Računalništvo, telefonija
08.07.2008 09:42
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Canon podelil glavno nagrado natečaja Fan Foto

Canon je objavil, da je zmagovalec njihovega spletnega natečaja Canon Fan Foto češki amaterski fotograf Jan Kostal. Njegovo fotografijo, poimenovano “Blatno igrišče, Bangladeš”, je izbrala komisija strokovnjakov podjetij Canon in Getty Images, ocenjevali pa so perspektivo, vsebino in splošno kompozicijo.

Canon Fan Foto je spletna fotogalerija in natečaj, ki gostuje na uradnem spletnem mestu UEFA EURO 2008, kot del Canonovega pokroviteljstva prvenstva. Spletna stran je bila zasnovana z namenom zbirati doživetja nogometnih navijačev. Naložiti je bilo mogoče katerokoli fotografijo z nogometno tematiko, glasovanje pa je bilo enostavno rešeno z oceno za ali proti.

Jan Kostal je bil nagrajen z nepozabnim doživetjem športne fotografije z roba igrišča, saj je v živo spremljal tekmo skupine B med Avstrijo in Nemčijo na Dunaju. Ta neponovljiva priložnost je bil edini način, da se nekdo od gledalcev pridruži najboljšim svetovnim profesionalnim športnim fotografom ob robu igrišča prvenstva UEFA EURO 2008. Janu Kostalu je Canon prav tako podaril digitalni zrcalno-refleksni fotoaparat EOS 450D, s katerim je lahko fotografiral igro.

“Zame kot strastnega navijača in fotografa je ta nagrada edinstvena življenjska priložnost. Poleg ogleda tekme z roba igrišča sem dobil priložnost izpopolniti svoje fotografsko znanje s pomočjo najnovejšega Canonovega aparata in pod vodstvom najboljših športnih fotografov. Hvala Canonu in UEFI za uresničene sanje,” je dejal Jan Kostal, ki je nagrajeno sliko posnel spomladi 2007 med izletom na pokopališče ladij v Chittagongu v Bangladešu.

Od februarja letos je spletno galerijo Canon Fan Foto obiskalo 40.000 navijačev in si ogledalo 6.000 enkratnih nogometnih posnetkov, ki so jih naložili amaterski fotografi.

Canon je za vsako naloženo fotografijo podaril en evro uradnemu humanitarnemu partnerju – Rdečemu križu. Za vsak glas, ki so ga oddali obiskovalci, pa je dodal še petdeset evrocentov. Tako je skupna donacija Canona Rdečemu križu že presegla 30.000 evrov.


Prijavi napako v članku