Računalništvo, telefonija
08.07.2010 11:17

Deli z drugimi:

Share

Canon med najbolj priljubljenimi blagovnimi znamkami v Sloveniji

Canon med najbolj priljubljenimi blagovnimi znamkami v Sloveniji
Canon med najbolj priljubljenimi blagovnimi znamkami v Sloveniji

Bralci revije Reader’s Digest so Canon ponovno izbrali za eno najbolj priljubljenih in zaupanja vrednih blagovnih znamk v Sloveniji. V raziskavi, ki jo je v Sloveniji že četrtič izvedel neodvisni inštitut za raziskavo medijev Mediana, je sodelovalo 7.000 slovenskih potrošnikov, Canon pa je po preštetju vseh glasov osvojil naziv Trusted brand 2010 v kategoriji kamer in fotoaparatov.

V raziskavi so 7.000 naključno izbranih bralcev revije Redear’s Digest prosili, naj imenujejo znamko, ki ji najbolj zaupajo, in sicer v 40. kategorijah izdelkov, med drugim tudi s področja video kamer in fotoaparatov. Na vprašalnik je odgovorilo 1.190 potrošnikov, Canon pa je s skoraj četrtino glasov osvojil prvo mesto.

Jure Culiberg, direktor Canona Adria, je ob tem dejal: »Veseli me, da je Canon v Sloveniji že četrtič zapored osvojil naziv najbolj zaupanja vredne blagovne znamke na področju slikovnega upodabljanja, saj se s tem tudi potrjujejo rezultati, ki jih Canon v raziskavi Reader’s Digesta dosega po vsej Evropi. Canon se zaveda moči slike, zato naše rešitve spodbujajo ustvarjalnost in inovativnost. Izsledki raziskave kažejo, da uporabniki zaupajo v kakovost naših izdelkov, s tem pa tudi v kakovost blagovne znamke.«

Trusted brand je ena največjih evropskih raziskav o odnosu potrošnikov do izdelkov in storitev široke potrošnje, ki poleg Slovenije in Hrvaške poteka še v 16 državah. Pri ocenjevanju izdelkov sta najpomembnejša dva kriterija – kakovost in osebna izkušnja uporabnika –, bralci Reader’s Digesta pa ocenjujejo tudi vrednost in ugled znamke.


Prijavi napako v članku