Računalništvo, telefonija
03.04.2007 10:56

Deli z drugimi:

Share

Canon Europe utrdil svoje vezi z nogometom

Canon Europe je podpisal vrsto novih pokroviteljskih pogodb, s katerimi bo podprl nekatere najbolj razburljive nogometne dogodke:

– Uradni pokrovitelj finalnih tekem pokala UEFA (od finala 2006/2007 do vključno finala 2008/2009)
– Uradni pokrovitelj tekme super pokala UEFA (od leta 2007 do vključno tekme avgusta 2008)
– Uradni pokrovitelj afriškega pokala narodov MTN v Gani 2008

Canon je že skoraj 30 let tesno povezan z nogometom, saj je bil vrsto let uradni dobavitelj lige prvakov UEFA (1995-2000 in 2004-2006), podpornik evropskega nogometnega prvenstva UEFA (1980-1996), uradni pokrovitelj prvenstva UEFA EURO 2004 in svetovnih prvenstev (1978-1998).

“Nogomet je globalni šport, ki presega meje kulturne in narodne identitete, zato smo ponosni, da ga lahko podpiramo na najvišji tekmovalni ravni,” je dejal James Leipnik, vodja za odnose z javnostmi pri Canon Europe. “Nova pokroviteljstva nas bodo povezala z enimi najbolj razburljivih nogometnih tekem na svetu.”

Tekmovanja UEFA
Nove pogodbe bodo Canonu omogočile oglaševanje blagovne znamke na panojih ob igriščih vseh finalnih tekem pokala UEFA in super pokala UEFA. Canon Europe bo pri tem za vse sponzorirane tekme UEFI zagotovil digitalne naprave za upodabljanje (fotoaparate, kopirne stroje, tiskalnike, optične bralnike in večfunkcijske naprave). Prav tako pa bo akreditiranim fotografom omogočil izposojo fotografske opreme in servis.

“Veseli me, da smo obnovili naše dolgoletno sodelovanje z UEFO. Tekme, na katerih bomo prisotni, nam dajejo odlično priložnost podpreti vrhunski šport in nadaljevati gradnjo zavedanja o blagovni znamki med potrošniki in poslovnimi uporabniki na ključnih trgih po Evropi in na globalni ravni,” dodaja Leipnik.

Philipe LeFloc’h, direktor za pravice prodaje in predvajanja pri UEFI, je pokroviteljstvo komentiral z naslednjimi besedami:

“Pozdravljamo ponovno udejstvovanje Canona v vlogi partnerja UEFE. V preteklosti
smo že sodelovali na številnih projektih, kot so evropska nogometna prvenstva UEFA, nedavno na tekmovanju UEFA EURO 2004 na Portugalskem in seveda pri ligi prvakov. Veselimo se sodelovanja s Canonom, ki bo s svojim znanjem in ljubeznijo do nogometa podprl pokal in super pokal UEFA.”

Afriški pokal narodov MTN
Po uspešnem pokroviteljstvu afriškega pokala narodov v Egiptu 2006 je pričakovati, da bo pokroviteljstvo pokala 2008 – od 20. januarja do 10. februarja 2008 v Gani – doseglo milijardo TV-gledalcev po vsem svetu. Med trajanjem prvenstva bo imel Canon na voljo vrsto priložnosti za oglaševanje, med drugim tudi na panojih znotraj stadionov. Canon bo prav tako pokrovitelj brezrokavnikov, ki jih bodo nosili uradni fotografi na tekmah.

“Naše pokroviteljstvo afriškega pokala narodov MTN potrjuje našo dolgoletno predanost trgom v razvoju v Evropi, na Bližnjem vzhodu in v Afriki. Ker gre za eno najbolj vznemirljivih in zanimivih tekmovanj na svetu, je afriški pokal narodov odlična priložnost za povečanje prisotnosti znamke v Afriki,” je še povedal Leipnik.

Canon Europe bo po uspehu leta 2006 nadaljeval s pokroviteljstvom ruske nogometne prve lige. Rusija je za Canon pomemben trg v razvoju, pokroviteljstvo tega najbolj priljubljenega športnega dogodka pa bo pomagalo povečati zavedanje o blagovni znamki v regiji. Med tekmovanji v sezoni 2007/2008 bo Canonova blagovna znamka prisotna na vseh ruskih stadionih. Pokroviteljstvo zajema še oglaševanje na televiziji, radiu in v tiskanih medijih, prav tako pa tudi navzočnost na spletnih straneh sodelujočih klubov.

Poleg nogometa Canon trenutno podpira še modne dogodke (Tedni mode v Londonu, Milanu in Parizu), šport (Pro Golf Series), umetnost (Londonski simfonični orkester, berlinski filmski festival), humanitarne organizacije (Evropska zveza rdečega križa), izobraževanje (Fundacija Canon) in okoljevarstvo (partner WWF).


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

SMART COM d.o.o.

Brnčičeva ulica 45, 1000 Ljubljana, Tel: 01 5611 606
Smart Com udejanja vaše vizije Težko je slediti razvoju informacijskega sveta. Rešimo en problem in že se pojavita dva nova. Kako ohraniti stik z razvojem tehnologije? Odgovor na ... Več
Srebrni partner

Editor d.o.o.

Velika pot 29, 5250 Solkan, Tel: 08 200 17 70
Družba Editor že več kot 15 let razvija rešitve za digitalno preobrazbo podjetji. Našim strankam in poslovnim partnerjem nudimo celovit nabor integriranih rešitev za spletno ... Več
Zlati partner

TELEMACH d.o.o.

Brnčičeva ulica 49a, 1231 Ljubljana Črnuče, Tel: 070 700 700
Telemach je eno glavnih telekomunikacijskih podjetij v Sloveniji in hkrati najhitreje rastoči mobilni operater v državi. Uporabnikom ponuja napredne televizijske storitve v ločljivostih ... Več
Zlati partner

EUDACE d.o.o.

Dunajska cesta 159, 1000 Ljubljana, Tel: 05 994 21 60
Spoznajte podjetje Eudace Podjetje Eudace deluje na področju vpeljave ISO standardov, izvedbe izboljšanja informacijske varnosti v podjetju, varstva osebnih podatkov in poslovnega ... Več