Računalništvo, telefonija
25.05.2018 13:40
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Call for Code, globalna pobuda družbe IBM za boljšo pripravljenost na naravne nesreče

Call for Code, globalna pobuda družbe IBM za boljšo pripravljenost na naravne nesreče
Call for Code, globalna pobuda družbe IBM za boljšo pripravljenost na naravne nesreče

Podjetje IBM in njegovi partnerji so objavili globalno pobudo Call for Code (Poziv za pisanje kode, op. p.), največji in najbolj ambiciozen projekt, ki želi povezati razvijalce iz zagonskih podjetij, akademskih krogov in poslovnih organizacij s ciljem rešiti eno najbolj perečih družbenih vprašanj našega časa: kako preprečiti in se odzvati na naravne nesreče ter poskrbeti za obnovo.

Digitalni direktor družbe IBM Bob Lord je v svojem osrednjem nagovoru na konferenci VivaTech v Parizu pozval tehnološko industrijo, naj pomaga pri izgradnji boljše prihodnosti; v ta namen se je družba IBM zavezala, da bo prispevala svojo tehnologijo in 30 milijonov ameriških dolarjev v petletnem obdobju za namene globalne pobude Call for Code. Cilj pobude je združiti razvijalce po vsem svetu ter izkoristiti podatke in tehnologije umetne inteligence, veriženja podatkovnih blokov, oblaka in interneta stvari za reševanje družbenih izzivov.

»V podjetju IBM izkoriščamo moč tehnologij, kot so umetna inteligenca, veriženje podatkovnih blokov, internet stvari in računalništvo v oblaku, za spopadanje z največjimi priložnostmi in izzivi pri poslovanju,« je dejal Bob Lord. »S pobudo Call for Code pozivamo vse razvijalce, da se nam pridružijo in začnejo uporabljati te najnaprednejše tehnologije za pomoč ljudem, njihovim skupnostim in družbi.«

S pobudo Call for Code sta IBM in podjetje David Clark Cause združila moči z Združenimi narodi in uporabila njihov pristop k humanitarnim ukrepom, ki temelji na človekovih pravicah. Pobuda vključuje tudi prizadevanja ameriškega Rdečega križa na nove načine za podporo žrtvam nesreč, pri čemer je treba posebej izpostaviti, da se leto 2017 uvršča med eno hujših po številu katastrofalnih dogodkov, vključno s požari, poplavami, potresi in nevihtami.

Kako se lahko pridružite pobudi Call for Code?

  • Razvijalci se lahko registrirajo na Callforcode.org.
  • Projekte lahko oddajo posamezniki ali skupine do pet oseb, in sicer od 18. junija 2018 do 31. avgusta 2018.
  • Septembra bo izbranih trideset polfinalistov. Strokovna žirija, ki jo sestavljajo ugledni posamezniki, vključno z nekaterimi najboljšimi tehnologi na svetu, bo izbrala zmagovalca izmed treh finalistov.
  • Razglasitev zmagovalca bo oktobra 2018 na dogodku v organizaciji podjetja David Clark Cause, ki se bo prenašal v živo ter bo vključeval koncert in podelitev nagrad.

Več informacij, popoln seznam realnih in virtualnih dogodkov ter usposabljanje za sodelovanje pri pobudi Call for Code so na voljo na http://www.developer.ibm.com/callforcode.


Prijavi napako v članku