Računalništvo, telefonija
28.01.2020 09:01
Posodobljeno 1 leto nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Byte: Daleč najboljša alternativa za TikTok!

Družbeno omrežje Byte ima na račun enostavnosti uporabe vse možnosti za uspeh!
Družbeno omrežje Byte ima na račun enostavnosti uporabe vse možnosti za uspeh!

Kitajsko mobilno aplikacijo TikTok poznajo že mnogi, saj je bila doslej prenesena že več kot 1,5 milijard krat na pametne mobilne telefone in tablične računalnike širom sveta, pri čemer je bila v tretjem četrtletju 2019 prenesena na naprave Android in iOS kar 176,5 milijonov krat. S tem je aplikacija TikTok dejansko postala tretja najbolj priljubljena na področju družbenih omrežij, in sicer takoj za storitvama WhatsApp in Messenger. Ker pa obstaja bojazen, da ima do podatkov družbenega omrežja TikTok dostop kitajska vlada, se na spletu vse bolj množično pojavljajo alternative zanj, kar še posebej drži za omrežje Byte.

Družbeno omrežje Byte je dejansko zasnoval avtor omrežja Vine Dom Hofmann. Novost je na voljo za prenos na mobilne naprave Android in iOS, in sicer preko spletne trgovine Google Play (https://play.google.com/store/apps/details?id=co.byte) in Apple App Store (https://apps.apple.com/it/app/byte-creativity-first/id1441800002?ls=1). Tu lahko objavimo in delimo videoposnetke s prijatelji in znanci, in sicer do dolžine pestih sekund. Ti se predvajajo v zanki, grafični vmesnik mobilne aplikacije Byte pa je že navdušil mnoge.

Uporaba družbenega omrežja Byte je sila enostavna in naletela že na številne pozitivne kritike s strani poznavalcev. Kljub temu bo seveda potrebno še nekaj časa, da se bo novost uveljavila med že uveljavljenimi podobnimi spletnimi storitvami, kot so TikTok, Instagram, Snapchat in Likee. Ti so namreč trenutno zdaleč najbolj priljubljeni med mladimi.


Prijavi napako v članku