Strojna oprema
06.10.2006 11:54

Deli z drugimi:

Share

Buffalo z novostjo v družini izdelkov DriveStation


Terabajti na mizi …

Buffalo Technology je predstavil novo zunanjo rešitev za shranjevanje podatkov DriveStation Duo USB 2.0/FireWire. Najnovejši član družine izdelkov DriveStation je opremljen z dvema diskoma, ki domačim in poslovnim uporabnikom ponujata polno podvojeno zapisovanje s tehnologijo RAID 1. DriveStation Duo je na voljo v velikostih 500 GB (HD-W500IU2/R1), 800 GB (HD-W800IU2/R1), 1.0 TB (HD-W1.0TIU2/R1) in 1.5 TB (HD-W1.5TIU2/R1).

DriveStation Duo je prvi Buffalov zunanji disk, ki vsebuje oba vmesnika, tako FireWire kot USB 2.0. Za izboljšano zanesljivost in večjo zmogljivost je, poleg tehnologije RAID 1 (Mirroring), naložen tudi program Windows RAID za lažje upravljanje s tehnologijo RAID. Za doseganje večje zmogljivosti shranjevanja podatkov je DriveStation Duo opremljen z dvema visoko zmogljivima diskoma SATA, ki omogočata izboljšano hitrost 7200 obratov na minuto.

“Zunanji disk, ki je s pomočjo tehnologije Plug and Play neposredno priključen na napravo in opremljen s tehnologijo RAID 1, je velik korak za Buffalo, saj uporabnikom omogoča polno podvojeno zapisovanje podatkov,” je povedala Gerardine Lynch, vodja trženja pri podjetju Buffalo Technology. “RAID 1 v napravi, ki ima v osnovi dva diska pomeni, da podatki ne bodo izgubljeni v primeru morebitne okvare enega izmed diskov in da lahko uporabniki še naprej upravljajo z napravo med postopkom obnovitve. Poleg nenehne izdelave varnostnih kopij podatkov na drugem disku zagotavlja DriveStation Duo tudi hiter in enostaven način za shranjevanje, dostop in prenos datotek v obliki glasbe, fotografij in videa ter drugih pomembnih datotek.”

DriveStation Duo vsebuje tudi varnostno programsko opremo Secure Lock Ware, ki s pomočjo 256-bitnega šifriranja AES varuje disk ali izbrane datoteke oziroma nabore datotek. Skupaj s programsko opremo Memeo za varnostno kopiranje zagotavlja izboljšane možnosti za varnostno kopiranje, vključno z rednim in načrtovanim varnostnim kopiranjem sistema ter zaščito z geslom.

Kot vse ostale naprave iz družine izdelkov DriveStation tudi DriveStation Duo ponuja tri lastnosti, s pomočjo katerih uporabnik lažje upravlja napravo. Funkcija Auto Setup zagotavlja hitro in preprosto namestitev brez uporabe gonilnika (razen za operacijska sistema Windows 98SE/ME), Auto Power-On pa omogoča napravi povezavo s pogonom priključenega računalnika in se samodejno vključi ali izključi. Funkcija Auto Backup nudi uporabniku prilagojeno načrtovanje varnostnega kopiranja za zaščito podatkov.

Izdelki iz družine DriveStation se lahko uporabljajo tudi kot varnostni pogon za ostale Buffalove naprave iz družine NAS (Network Attached Storage), med njimi tudi LinkStation Home Server, LinkStation Pro, TeraStation Home Server in TeraStation Pro.


Prijavi napako v članku