Strojna oprema
05.10.2005 07:07

Deli z drugimi:

Share

Buffalo razširja svoj nabor naprav za shranjevanje

Buffalo Technology predstavlja MiniStation (HD-PHSU2), najlažji prenosni trdi disk na trgu, ki je odporen na udarce. Napravo z vmesnikom USB 2.0, ki je na voljo v velikosti 40 in 80 GB, odlikuje edinstvena funkcija Secure Lock Ware (SLW). SLW za zagotavljanje zaščite podatkov s 256-bitno šifrirno tehnologijo AES omogoča šifriranje diska in dokumentov. Nov izdelek mobilnim uporabnikom prinaša izredno lahko rešitev za shranjevanje, saj tehta le 174 gramov.

Lastnosti, s katerima se pohvali MiniStation, sta tudi izredno trdno ohišje in hitrost pogona 5.400 obratov na minuto, kar uporabnikom omogoča hiter dostop ter hitro shranjevanje dokumentov in slik. Z varnostnim shranjevanjem podatkov se tako ne obremenjuje dragocenega prostora na glavnem trdem disku osebnega računalnika. Prenosni trdi disk je pripravljen na takojšnjo uporabo, saj vsebuje Buffalovo tehnologijo samodejne namestitve.

“Tako poslovni kot domači uporabniki vse bolj zaupajo mobilnim podatkom ter zahtevajo prenosne pomnilniške zmogljivosti, ki so primerljive s tistimi v osebnih računalnikih,” je dejala Gerardine Lynch, direktorica trženja izdelkov pri Buffalo Technology. “Z enostavno namestitvijo naprave MiniStation prek vhoda USB je mogoč preprost prenos podatkov in hiter dostop do njih.”


Prijavi napako v članku