Računalništvo, telefonija
08.05.2018 09:11

Deli z drugimi:

Share

Brskalnik Firefox vam bo kmalu pričel prikazovati reklamne oglase!

Mozilla bo na račun reklamnih oglasov zmanjšala finančno odvisnost od podjetja Google.
Mozilla bo na račun reklamnih oglasov zmanjšala finančno odvisnost od podjetja Google.

Če uporabljate spletni brskalnik Mozilla Forefox ste morda seznanjeni s tem, da organizaciji kar 90 odstotkov vsega denarja zagotovi podjetje Google, ki je hkrati lastnik konkurenčnega brskalnika Chrome. Z namenom zmanjšanja finančne odvisnosti od konkurenčnega podjetja, je organizacija Mozilla že pred leti najavila novo »storitev«, ki je marsikaterega uporabnika spravila v slabo voljo. V okviru nove storitve bi se namreč ob vsakem novem zagonu spletnega brskalnika Firefox namesto praznih pravokotnikov prikazovali bolj in manj nadležni reklamni oglasi, ki pa bi bili jasno »označeni«.

Prikazovanje reklamnih oglasov je pri spletnem brskalniku Mozilla Firefox različica 60 vendarle postalo resničnost, pri čemer so ti prikazani v vsakem novem zavihku in sicer pod ikonami naših najbolj priljubljenih spletnih strani (“Top Sites”). To tehnologijo organizaciji Mozilla zagotavlja podjetje Pocket, ki ga je Mozilla prevzela v teku lanskega leta. Ker bodo analize uporabniških navad za bolj ciljne oglase potekali na računalniku uporabnika, njegova zasebnost naj ne bi bila ogrožena.

Pri organizaciji Mozilla so ob tem zagotovili, da bodo uporabniki spletnega brskalnika Firefox deležni zgolj kakovostnih reklamnih oglasov, v primeru, da jih uporabnik ne želi, pa jih lahko v celoti izključi. Novost je trenutno na voljo le uporabnikom lociranim na ozemlju Združenih držav Amerike, nekoliko kasneje pa se bodo ti reklamni oglasi prikazovali še drugim uporabnikom širom sveta.


Prijavi napako v članku