Strojna oprema
28.02.2021 08:41
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezžično polnjenje naprav na daljavo postalo resničnost

Oppo Wireless Air Charging omogoča brezžično polnjenje na oddaljenosti do 10 centimetrov od polnilne naprave.
Oppo Wireless Air Charging omogoča brezžično polnjenje na oddaljenosti do 10 centimetrov od polnilne naprave.

Pametni telefoni so že kar nekaj časa izjemno pomemben faktor našega vsakdanjega življenja in verjamemo, da bo tako ostalo še dolga leta. Da pa telefoni za idealno uporabniško izkušnjo potrebujejo še kakšno dodatno novost, so prepričani inženirji podjetja Oppo, ki so nedavno javnosti predstavili nadvse zanimivo brezžično polnjenje, in sicer brezžični polnilni sistem Wireless Air Charging, ki omogoča brezžično polnjenje na oddaljenosti do 10 centimetrov od polnilne naprave. V praksi bi ga lahko držali v rokah nad polnilno postajo in uporabljali, kot smo vajeni sicer. Morda se 10 centimetrov ne zdi veliko, a prvi korak brezžičnega polnjenja na daljavo je tu.

Brezžični polnilni sistem Oppo Wireless Air Charging temelji na osnovi magnetne resonance, kar pomeni, da ni dovzeten za motnje drugih tehnologij, namenjenih brezžičnemu polnjenju. Edina pomanjkljivost novosti je relativno nizka zmogljivost polnjenja. Novost namreč nudi do 7,5 vata polnilne moči. Kljub temu so pri podjetju Oppo prepričani, da bodo lahko že v bližnji prihodnosti lahko znatno povečali polnilno zmogljivost svoje nadvse inovativne brezžične polnilne postaje.

Pri tem velja še omeniti, da pri polnilnem sistemu Oppo Wireless Air Charging za natančno polnjenje skrbi napreden sistem, ki samodejno zazna združljivo napravo in prične s polnjenjem. Trenutno še ni znano, kdaj bo novi polnilni sistem na voljo v prosti prodaji. Po vsej verjetnosti bo minilo še kar nekaj časa, ko pa bo na voljo, smo prepričani, da bo sprejeta z odprtimi rokami. Upajmo le, da bo novi polnilni sistem tudi cenovno dostopen.


Prijavi napako v članku