Strojna oprema
29.08.2006 04:01

Deli z drugimi:

Share

Brezžični usmerjevalnik ADSL 2+ z novo tehnologijo

SMC Networks je predstavil 4-vratni modem in brezžični usmerjevalnik ADSL 2+ Barricade g Wireless (SMC7904WBRA2), ki podpira novejšo širokopasovno tehnologijo ADSL 2+. Usmerjevalnik odlikujejo inovativne lastnosti za izboljšanje zmogljivosti in kakovosti storitev, obenem pa je 25 odstotkov cenejši od prejšnjega modela. Usmerjevalnik SMC ADSL 2+ Barricade g temelji na novem naboru čipov in v eni napravi združuje modem ADSL 2/2+, usmerjevalnik, 4-vratno stikalo LAN 10/100, brezžični modul 802.11g in požarni zid SPI. S tem prinaša izjemno podporo ključnim storitvam in ustreza večini potreb končnih uporabnikov.

“Najnovejši usmerjevalnik Barricade je namenjen uporabnikom tehnologije ADSL 2+, ponuja pa večjo pasovno širino vse večjemu številu uporabnikov brezžičnega dostopa z jasnimi zahtevami po kakovostni storitvi VoIP,” je dejal James Harris, produktni vodja brezžičnega programa za Evropo pri SMC Networks. “Z uporabo novejšega nabora čipov smo izdelali napravo, ki ji po zmogljivostih v tem cenovnem razredu ni para.”

Podpora standardu Annex M zagotavlja hitrost 3,5 Mb/s v smeri od uporabnika. Podpora standardu Annex L pa omogoča vzpostavitev ADSL-povezljivosti tudi na razdaljah, večjih od 5 km. SMC je razvil dodaten programski modul, ki ponudnikom storitev dopušča uporabo upraviteljskega protokola TR-069 WAN, zaradi česar se zmanjšajo stroški implementacije in upravljanja.

Podpora standardu za zagotavljanje kakovosti storitev po specifikaciji Wi-Fi Multimedia (WMM) in modelu Diffserv (diferencirane storitve) končnim uporabnikom zagotavlja optimizacijo in prednostno razvrščanje videa ter telefonije v realnem času. Standard WMM podpirajo tudi pred kratkim predstavljeni Wi-Fi telefoni za Skype, kar zagotavlja izboljšano kakovost pogovorov tudi med prenašanjem vsebin z interneta.

Harris dodaja: “Vgrajene zmogljivosti so odgovor na potrebe trga, hkrati pa zagotavljajo podporo naslednji generaciji tehnologije ADSL. S tem našim strankam jamčimo varnost njihove naložbe.”

Zaradi vse večje zaskrbljenosti glede varnosti je naprava opremljena s požarnim zidom NAT, ki ima module za nadzor stanja podatkovnih paketov (SPI), odkrivanje vdorov (IDS) in za zavrnitev storitve (DoS). VPN omogoča varno povezljivost s pisarno ali poslovnim omrežjem.

“Novi Barricade je neverjetno dobro zasnovan izdelek, ki zadovoljuje potrebe ponudnikov storitev, manjših podjetij in domačih uporabnikov po zelo konkurenčni ceni,” je zaključil Harris.

Brezžični usmerjevalnik Barricade g (SMC7904WBRA2) je prav tako na voljo v različici Annex B (SMC7904WBRB2), ki podpira tehnologijo ADSL prek ISDN. Obe napravi sta izdelani z upoštevanjem zahtev ROHS glede omejevanja uporabe nevarnih snovi v elektroniki. Njuna priporočena cena je 78 evrov, v primerjavi s prejšnjim modelom SMC7904WBRA, ki je stal 103 evre.


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Zlati partner

PANASONIC SLOVENIJA

, , Tel: 080 080 799
Panasonic je ena največjih svetovnih blagovnih znamk na področju potrošniške elektronike. Že več kot stoletje uporabnike razvaja z najnovejšimi televizijskimi sprejemniki, fotoaparati, ... Več

RAČUNALNIŠKE STORITVE SREČKO GLUŠIČ s.p.

Rimska cesta 3, 8210 Trebnje, Tel: 031 499 455
G-Tech, Srečko Glušič s. p., je računalniško podjetje, ki se uspešno ukvarja s svetovanjem, prodajo, servisom in reševanjem osebnih podatkov na vaših računalnikih. Skrb za ... Več

CREACTION GAJ CERJAK s.p.

Prvomajski trg 12, 6330 Piran/pirano, Tel: 041 685 407
Vsi si želimo, da naš računalnik čim dlje deluje hitro in brezhibno, še posebej ko govorimo za poslovne računalnike, ki hranijo veliko količino podatkov zaupne narave. Vsak ... Več
Zlati partner

STROMBOLI d.o.o.

Cesta komandanta Staneta 4a, 1215 Medvode, Tel: 01 620 88 00
Revija Računalniške novice spada med najbolj uveljavljene medije s področja informacijskih tehnologij. Ponuja kakovostno vsebino za nizko ceno, namenjena pa je predvsem objavi novosti ... Več