Telefonija
20.05.2021 11:05
Posodobljeno 3 tedni nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezžični polnilec moči kar 300 vatov

Brezžično polnjenje mobilnih in drugih naprav bi lahko v bližnji prihodnosti postalo nadvse zmogljivo.
Brezžično polnjenje mobilnih in drugih naprav bi lahko v bližnji prihodnosti postalo nadvse zmogljivo.

Na trgu najdemo vse več naprav, ki omogočajo brezžično polnjenje. Težava pa je v tem, da brezžična polnilna postaja praviloma ni ravno hitra pri polnjenju mobilne naprave. Ključen razlog za to se skriva v nizki moči polnjenja mobilne naprave, to težavo pa naj bi razrešili inženirji italijanskega podjetja Eggtronic, in sicer s pripravo nadvse zanimivega polnilca.

Nadobudni inženirji italijanskega podjetja Eggtronic so namreč pripravili brezžični polnilec z oznako E2WATT, ki ponuja polnjenje z močjo 300 vatov. Na področju pametnih mobilnih telefonov danes le redki proizvajalci dosegajo polnilno moč 100 vatov. Novi polnilec je združljiv z zelo razširjeno brezžično tehnologijo Qi, polnjenje pa je mogoče na razdalji do 40 milimetrov.

Učinkovitost polnilca E2WATT podjetja Eggtronic je 95 odstotna, kar pomeni, da so izgube pri polnjenju minimalne. Zaenkrat žal še ni znano, kdaj bo novi polnilec nared za prodajo. Upajmo, da se bo to zgodilo kmalu in da bo polnilna naprava podjetja Eggtronic cenovno dostopna. Prepričani pa smo, da bo novi brezžični polnilec združljiv z bogato paleto mobilnih naprav.


Prijavi napako v članku