Strojna oprema
04.01.2006 07:03

Deli z drugimi:

Share

Brezžične stereo slušalke za mobilne telefone

Logitech je objavil, da bodo na sejmu Consumer Electronics Show (CES) 2006 premierno predstavili nove stereo slušalke za mobilne telefone. Oba modela slušalk omogočata uporabnikom tako poslušanje digitalne stereo glasbe kot tudi opravljanje telefonskih klicev na njihovih mobilnih telefonih. Stilsko oblikovane slušalke Logitech Mobile Stereo Headset HS 200 in model HS 210 uporabnikom omogočata, da z enim samim pritiskom na gumb preklopijo s poslušanja glasbe na konferenčni klic.

Kot vodilni proizvajalec visoko-zmogljivih avdio izdelkov in prenosnih slušalk je Logitech oblikoval nove slušalke, posebej namenjene uporabnikom mobilnih telefonov naslednje generacije, ki vsebujejo tudi Bluetooth brezžično tehnologijo z Advanced Audio Distribution Profile (A2DP), saj le-ta predstavlja napreden standard za visoko-kakovosten brezžičen stereo zvok. Brezžična tehnologija uporabnike osvobodi odvečnih žic, ki jih vežejo na njihove telefone, vgrajeni nadzorni ukazi v slušalkah pa uporabnikom omogočajo, da sprejemajo klice, nadzorujejo predvajano glasbo ali preklapljajo med obema – vse to brez tega, da bi se morali dotakniti telefona.

“Telefonija in zabava postajata vedno bolj pomembni karakteristiki mobilnih telefonov, zato uporabniki potrebujejo ene slušalke, ki jim omogočajo fleksibilnost pri poslušanju glasbe, igranju iger ali predvajanju stereo video posnetkov in seveda pri opravljanju telefonskih pogovorov”, je povedal Jef Holove, direktor produktnega marketinga pri Logitechovi poslovni enoti Entertainment and Communication. “Da bi jim omogočili vse dimenzije fleksibilnosti, naše nove slušalke združujejo vse najboljše brezžične in avdio tehnologije. Slušalke omogočajo izvrsten stereo zvok in izredno razločne telefonske klice, tudi v vetrovnih pogojih. Ker so slušalke brezžične, lahko uporabniki telefon pustijo v žepu, v torbi ali na mizi in še vedno poslušajo glasbo ali govorijo po telefonu.”
Nove Logitechove slušalke vključujejo tudi inovativno zaščiteno Logitech WindStop tehnologijo, ki omogoča izredno razločne klice tudi v vetrovnih pogojih. Mikrofoni Logitech WindStop so obkroženi z trdnim plastičnim materialom, ki služi kot ovira za vse moteče zračne tokove. Glasovni signali so zmožni prebiti material in omogočiti razločne pogovore tudi v zunanjih vetrovnih okoliščinah ali v avtu pri odprtem oknu.

Slušalke Logitech Mobile Stereo vsebujejo dva različna načina zaglavnega nošenja, pri obeh pa sta poudarjena stil in udobje, tako da se ljudje lahko odločijo za stil nošenja, ki najbolj ustreza njihovemu osebnemu slogu. Slušalke Mobile Stereo Headset HS 210 imajo štirikotne ušesne blazinice, mikrofon pa je vgrajen v desno slušalko; slušalke Mobile Stereo Headset HS 200 imajo okrogle ušesne blazinice in mikrofon, ki se z desne slušalke lahko tudi malce raztegne. Obe slušalki sta srebrne barve s kromiranimi barvnimi poudarki, tehtata pa 90 gramov in tako predstavljata udobno nošenje tudi v daljših časovnih obdobjih.

Slušalke vsebujejo 40 mm neodymium membrani, ki omogočata bogat stereo zvok. Vgrajena Bluetooth tehnologija z možnostjo preskakovanja med frekvencami omogoča kristalno čist zvok brez motenj v oddaljenosti do 914 metrov od telefona. Baterije iz litija, ki se lahko ponovno napolnijo, omogočajo do 10 ur pogovora, osem ur predvajanja posnetkov, v stanju pripravljenosti pa baterije zdržijo do 300 ur.

Oba modela slušalk Logitech Mobile Stereo Headset bosta uporabnikom na voljo kot dodatek pri določenih modelih mobilnih telefonov letos spomladi. Priporočena maloprodajna cena v Evropi za slušalke Logitech Mobile Stereo Headset HS 200 bo 99,99 evrov, za model Mobile Stereo Headset HS 210 pa 129,99 evrov.


Prijavi napako v članku