Programska oprema
14.08.2006 08:30
Posodobljeno 15 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezplačno iskanje po zemljevidu Slovenije

Uporabnikom iskalnika Najdi.si je na voljo nova storitev – iskanje po zemljevidu Slovenije. Storitev je povsem brezplačna, od uporabnikov pa ne zahteva niti registracije.

Najdi.si zemljevid, ki ga najdete na novem zavihku “zemljevid” na vstopni strani in pa na naslovu: http://zemljevid.najdi.si/, ponuja iskanje z različnimi lokacijskimi pojmi, kot so kraji, ulice, naslovi ter nazivi podjetij in drugih organizacij. V prvi različici omogoča iskanje po 5.895 različnih krajih, 15.195 ulicah, 501.378 naslovih in 173.479 podjetjih. S posebnimi ikonami prikazuje zemljevid tudi 2.330 interesnih točk, kot so pošte, parkirišča, bencinski servisi in podobno.

“Iskanje po zemljevidu Slovenije je dopolnjeno z naprednim pregledovanjem, ki uporabnikom omogoča, da se poljubno premikajo po zemljevidu in spreminjajo velikost oziroma merilo. Inovacija je možnost povečave zemljevida čez celoten zaslon, kar prispeva k večji preglednosti, priročno pa je tudi tiskanje zemljevida,” je o novi storitvi povedal tehnični direktor Samo Login.

Luka Kogovšek, direktor za strateški marketing, je pojasnil: “Storitev iskanja po zemljevidu, ki je trenutno v preizkusni (beta) različici, bo Slovencem sčasoma ponudila odgovore na vse lokacijske poizvedbe, že v prvi različici pa ponuja odgovore na najpogostejša vprašanja, kot na primer: kje se nahaja določen kraj, ulica, hišna številka, podjetje in podobno. V prihodnosti bomo storitev nadgrajevali v smeri zadovoljevanja lokalnih lokacijskih potreb, npr. z iskanjem po različnih zemljepisnih pojmih, interesnih točkah, računanjem razdalj in poti med kraji ipd.”


Prijavi napako v članku