Računalništvo, telefonija
27.08.2016 12:11
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezplačni VPN za mobilno Opero za Android!

VPN povezava v novi mobilni Operi za Android je povsem brezplačna!
VPN povezava v novi mobilni Operi za Android je povsem brezplačna!

Čeprav spletni brskalnik Opera nima kaj veliko privržencev med uporabniki osebnih računalnikov, je vloga njegove izvedenke za mobilne telefone precej bolj opazna. O tem priča tudi dejstvo, da se število uporabnikov mobilne različice brskalnika Opera iz meseca v mesec povečuje. Priljubljeni spletni brskalnik Opera za mobilni operacijski sistem Android pa je pred kratkim postal še boljši, saj je bogatejši za vgrajeno povezavo VPN. Ta možnost je bila doslej sicer na voljo le za uporabnike Applovih mobilnih naprav.

Novi mobilni spletni brskalnik Opera za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android je opremljen z možnostjo vzpostavitve navidezne zasebne povezave VPN zgolj s klikom na en gumb. Trenutno je na voljo pet lokacij (Kanada, Nemčija, Nizozemska, Singapur in Združene države Amerike), kmalu pa se jim bodo pridružile še druge. Poleg tega pa je novost brezplačna, kar bodo zagotovo znali ceniti tisti, ki radi poskrbijo za zaščito zasebnosti na svetovnem spletu in pri uporabi spletnih storitev ali pa zgolj dostopajo do spletnih vsebin, ki so sicer omejene na določeno področje ali državo (na primer Netflix).

Poleg možnosti VPN nova mobilna opera prinaša še specializirana orodja za preverjanje varnosti brezžičnih omrežji Wi-Fi in uspešno blokira nadležne spletne oglase. Dodatne storitve za varovanje zasebnosti pa so uporabnikom dosegljive že za en ameriški dolar na mesec. Nova mobilna Opera za pametne mobilne telefone in tablične računalnike Android je na voljo za prenos na spletnem naslovu bit.ly/Opera-Free-VPN-Android. V primeru težav ali vprašanj z uporabo novega orodja, vam je seveda vedno na voljo forum Računalniških novic (bit.ly/ForumRN).


Prijavi napako v članku