Računalništvo, telefonija
14.02.2015 10:30
Posodobljeno 6 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brezpilotna leteča vozila v vlogi natakarjev

Leteča plovila dostavo hrane in pijače vedno odpravijo z odliko.
Leteča plovila dostavo hrane in pijače vedno odpravijo z odliko.

Pred kratkim smo objavili vest, da so se vodilni japonske hotelirske verige Huis Ten Bosch Hotel odločili, da bodo večino hotelirskih del namesto ljudem zaupali kar visokotehnološkim napravam (bit.ly/Huis-Ten-Bosch-Hotel). Roboti bodo prevzeli delo receptorjev, vratarjev, čistilk, vzdrževalcev in še mnogo več. Zamisel je očitno navdušila vodilne singapurske verige restavracij Timbre, saj so nedavno sprejeli odločitev, da natakarje nadomestijo kar z letečimi plovili.

Leteča plovila so namenjena prenosu hrane in pijače, natakarji pa na srečo ne bodo izgubili dela, saj bodo odgovorni za sprejemanje naročil in bodo imeli več časa za komunikacijo z gosti. Brezpilotna leteča plovila lahko povsem samodejno prinesejo le naročeno hrano in pijačo iz kuhinje na mizo, kjer se nahaja kupec, pri čemer skupna teža naročila ne sme presegati dveh kilogramov. Da bi preprečili morebitne nesreče, so v brezpilotna leteča plovila vgrajene tehnologije, ki preprečujejo trčenje z gosti lokala.

Uporaba brezpilotnih letečih vozil v vodilni singapurski verigi restavracij Timbre naj bi se začela v zadnjem četrtletju letošnjega leta. Pred tem pa bo moralo podjetje prebroditi še vrsto birokratskih ovir, saj je v Singapurju uporaba letečih plovil praviloma dovoljena zgolj v oprtih prostorih.


Prijavi napako v članku