Računalništvo, telefonija
24.10.2012 15:32
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brez slušalk? Natisnite jih!

Podjetje Teague je pred kratkim nakazalo, da bi lahko v bližnji prihodnosti fizične izdelke kupovali kar v obliki računalniškega modela ter jih doma natisnili s 3D tiskalnikom. Prvi korak k temu je storilo s 3D slušalkami.
Je prihodnost prodaje izdelkov v 3D tiskanju?
Je prihodnost prodaje izdelkov v 3D tiskanju?

Oblikovalsko podjetje Teague je pred kratkim nakazalo, da bi lahko v bližnji prihodnosti fizične izdelke kupovali kar v obliki računalniškega modela ter jih doma natisnili s tridimenzionalnim tiskalnikom. Pripravilo je 3D slušalke, ki jih lahko natisnemo s 3D tiskalnikom Dimension 1200 ES. Ker ta za izdelavo slušalk potrebuje natanko 13 ur in 30 minut, so ga oblikovalci podjetja Teague poimenovali kar 13:30.

Podjetje Teague je prepričano, da bo tiskanje predmetov v domačem okolju kmalu postalo nekaj povsem običajnega. Tridimenzionalni tiskalniki so namreč cenovno vse bolj dostopni. Tiskalnik 3D model izdela na način, da ga razdeli na sloje in izdela sloj po sloju. To pomeni, da sprva natisne dvodimenzionalno sliko, nato pa začne nanašati plast na plast, dokler ne nastane tridimenzionalni model.

Čeprav so doslej številna podjetja že predstavila 3D modele hiš, glasbil in celo hrane, ki jih lahko natisnemo s 3D tiskalniki, gre pri slušalkah podjetja Teague za prvi visokokakovostni izdelek. Slušalke so namreč sestavljene iz kar 9 natisnjenih 3D delov. Če razpolagamo s 3D tiskalnikom, lahko sestavne dele brezplačno prenesemo s spletne strani http://goo.gl/DTEV7. Za njihovo delovanje seveda potrebujemo še nekaj obveznih elektronskih komponent. Teh vsaj zaenkrat še ni mogoče natisniti.


Prijavi napako v članku