Računalništvo, telefonija
05.03.2008 20:28
Posodobljeno 13 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Brand Search Monitor – blagovne znamke na slovenskem spletu

Najdi.si, najbolj obiskana slovenska spletna stran, predstavlja novo orodje, ki omogoča spremljanje in primerjavo priljubljenosti blagovnih znamk na slovenskem spletu, glede na to, kako pogosto so iskane na spletnem iskalniku Najdi.si. BSM Brand Search Monitor je primeren predvsem za merjenje učinkovitosti marketinških akcij, ker te vplivajo na povišanje internetnih iskanj oglaševane blagovne znamke. Za lastnike blagovnih znamk je še posebej zanimiva primerjava s konkurenco, iz katere je razvidno, kdo je vodilni na trgu ter kakšni so trendi in odzivi na oglaševanje, akcije, otvoritve …

BSM Brand Search Monitor omogoča primerjavo do največ pet različnih blagovnih znamk naenkrat. Primerjave iskanj so prikazane v štirih različnih grafih, najbolj zanimiva pa sta grafa absolutnega števila iskanj blagovnih znamk za obdobje enega leta ter za obdobje šestih mesecev. BSM Brand Search Monitor omogoča tudi pregled TOP 10 najbolj iskanih blagovnih znamk v zadnjih treh mesecih, z indeksom iskanj pa se primerja vsa izbrana iskanja glede na prvo izbrano iskanje.

Blagovne znamke v BSM Brand Search Monitorju so razdeljene v 14 kategorij: banke, skladi, leasingi, zavarovalnice, farmacija, kozmetika, parfumerije in drogerije, živila in pijače, avtomobilizem, telekomunikacije, fotoaparati, tekstil, trgovine in igre na srečo. BSM Brand Search Monitor trenutno vsebuje iskanja za leto 2007, podatki pa se bodo osveževali vsako četrtletje. V mesecu aprilu tako pričakujemo že nove podatke, ki bodo vsebovali pogostosti iskanj v prvih treh mesecih letošnjega leta.

Orodje je brezplačno na voljo na naslovu http://www.najdi.si/advertising/brandsearchmonitor.html.


Prijavi napako v članku