Računalništvo, telefonija
21.12.2004 08:44

Deli z drugimi:

Share

Božični Dee Jay Time na SiOL-u

Tradicionalno predbožično zabavo Dee Jay Time, ki se je v petek, 17. decembra, odvijala v Klubu Lipa v Pirničah, so uporabniki interneta tudi letos lahko spremljali v neposrednem prenosu na SiOL-ovem spletnem portalu www.siol.net. SiOL je omogočil poskusno spremljanje dogajanja na SiOL TV.

Odziv na nepozabno zabavo z vročimi plesnimi hiti je bil nad vsemi pričakovanji. Neposredni prenos iz Kluba Lipa v Pirničah si je prek spleta na strani www.siol.net ogledalo še enkrat več ljudi kot lani. Neposredni prenos tradicionalne dance zabave so uporabniki interneta lahko spremljali od 21.30 do 3. ure zjutraj. Spletni prenos Božičnega Dee Jay Time-a je obiskalo skupaj 8.098 obiskovalcev. 6.565 gledalcev je spremljalo prenos v visoki kakovosti (širokopasovne internetne povezave), 1533 pa v nizki kakovosti (klicni dostop do interneta). S SiOL-ovega strežnika je bilo v času neposrednega prenosa prenešeno kar 347,88 GB podatkov.

Veliko zanimanje za internetni prenos je napovedoval že ogled petminutnega predstavitvenega spota. Ogledalo si ga je skoraj 2.000 ljudi. Na podlagi so v SiOL-u predpostavljali, da bo obisk za tretjino večji kot lani, ko si je neposredni prenos iz Hale Tivoli ogledalo 4.076 ljudi. Ob vključitvi v neposredni prenos se je kmalu izkazalo, da je število obiskovalcev preseglo vsa pričakovanja.

Poskusno je SiOL ponudil spremljanje Božični Dee Jay Time-a tudi na 200. kanalu sistema SiOL TV, ki deluje prek ADSL omrežja. Gledalci SiOL TV so si neposredni prenos ogledali v kakovosti, ki ustreza standardom formata DVD. Posnetek plesnega dogodka bo na voljo na SiOL-ovem portalu že v tem tednu.


Prijavi napako v članku