Računalništvo, telefonija
25.07.2018 11:54
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bomo namesto zareze v zaslonu kmalu imeli le še krog?

Zarezo v zaslonu naj bi kmalu zamenjal krog.
Zarezo v zaslonu naj bi kmalu zamenjal krog.

Ko je Apple predstavil iPhone X z zarezo oziroma zavihkom na zgornji strani zaslona, so bila mnenja o tej rešitvi deljena. Le nekaj mesecev za tem pa se ta rešitev pojavlja pri vse več proizvajalcih mobilnih naprav Android, saj gre za izjemno zamisel, ki omogoča uporabo večje površine zaslona skupaj s spletnimi kamerami. Pri podjetju Huawei pa so se odločili, da rešitve podjetja Apple ne bodo kopirali, ampak da bodo pripravili lastno rešitev, ki se bo precej razlikovala od tiste, ki jo poznamo danes.

Pri podjetju Huawei razmišljajo o tem, da bi namesto reže na vrhu zaslona uporabili kar krog, v centru katerega bomo našli spletno kamero, ta pa bo povsem obdana z zaslonom. Na vrhnjem delu naprave pa bomo našli vsa tipala, ki so nujna za delovanje sodobnega mobilnega telefona. Ker bodo morale nov zaslon podpirati tudi aplikacije, ga bomo po vsej verjetnosti ugledali šele proti koncu letošnjega leta. Po vsej verjetnosti bodo pri podjetju Huawei za ta namen uporabili novi 16,2-centimetrski oziroma 6,39-palčni zaslon.

Vprašanje pa je, kako bodo na novost reagirali uporabniki storitev mobilne telefonije. Mnogi poznavalci so prepričani, da se bo novost obnesla, saj uporabniki potrebujejo inovativne rešitve in ne zgolj kopije obstoječih rešitev, kot se je to zgodilo v primeru predstavitve pametnega mobilnega telefona iPhone X.


Prijavi napako v članku