Računalništvo, telefonija
12.02.2021 11:57
Posodobljeno 1 mesec nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bomo kmalu lahko kupili grafično kartico Intel za igranje iger?

Grafična kartica Intel Xe HPG naj bi bila kos tudi nekoliko zahtevnejšim igram.
Grafična kartica Intel Xe HPG naj bi bila kos tudi nekoliko zahtevnejšim igram.

Podjetje Intel je nedavno predstavilo svojo prvo samostojno grafično kartico za namizne računalnike, ki je opremljena s prodajno oznako Iris Xe. Jedro novosti je izdelano s pomočjo 10-nanometrskega proizvodnega procesa SuperFin, medtem ko je grafičnim vsebinam kos 80 procesorskih enot oziroma 16 manj kov v različici namenjeni prenosnim računalnikom. Tu najdemo še štiri gigabajte sistemskega pomnilnika LPDDR4X in 128 bitno podatkovno vodilo. Pred tam pa je podjetje Intel javnosti predstavilo še zanimivo grafično kartico Iris Xe Max za prenosnike.

Kar pa sta grafični kartici Iris Xe in Xe Max bolj kot ne namenjeni enostavnejšim grafičnim opravilom, pri podjetju Intel že pripravljajo novo grafično kartico, ki bo namenjena tudi igranju računalniških iger. Nova grafična kartica naj bi bila opremljena s prodajno oznako Intel Xe HPG in naj bi bila kos tudi nekoliko zahtevnejšim opravilom. Ta bo namreč razpolagala s 512 jedri za preračunavanje grafičnih vsebin ter 4.096 enotami za senčenje. Poleg tega naj bi za shranjevanje vmesnih izračunov imela na voljo hiter grafični pomnilnik GDDR6.

Nova grafična kartica Xe HPG podjetja Intel naj bi prinesla tudi podporo za tehnologijo imenovano »mesh shader«. Ta naj bi izboljšala način prikazovanja slik na način, da bodo postale kakovostnejše, kar bo seveda izboljšalo uporabniško izkušnjo. Več informacij o novi grafični kartici Xe HPG podjetja Intel naj bi bilo razkritih kmalu, saj naj bi ta na trg prispela že v nekaj mesecih.


Prijavi napako v članku