Računalništvo, telefonija
15.11.2020 20:00

Deli z drugimi:

Share

Boljše kot tablica, pametnejše kot pametna očala

.. Kaj je to? Je boljše kot tablica in pametnejše kot pametna očala, intuitivno in popolnoma prostoročno, z glasovnimi ukazi pa aktivira Android aplikacije? ..
Boljše kot tablica, pametnejše kot pametna očala
Boljše kot tablica, pametnejše kot pametna očala

Popravljate, vzdržujete, servisirate in mislite, da je vse, kar potrebujete tradicionalno orodje? Nikakor. Danes vam pametne rešitve ponujajo veliko več kot to. Vsekakor pa pri delu potrebujete napravo, ki vam bo nudila podporo, hkrati pa želite imeti proste roke. Rešitev je HMT-1 ali Head Mounted Tablet, kar bi lahko prevedli kot tablični računalnik, ki je nameščen na glavi (ali na čeladi), pravzaprav pa gre za napravo, podobno očalom, ki ima funkcionalnost tabličnega računalnika, a je veliko bolj priročna, zato bo tudi uporabniška izkušnja veliko boljša.

Nudi pomoč na terenu

HMT-1 je prostoročna naprava z glasovno nadzorovanim uporabniškim vmesnikom, ki uporabnikom osvobaja roke in tako omogoča varno rokovanje z orodjem, hkrati pa se ni treba odpovedati moderni tehnologiji, ki vam je lahko v pomoč tudi pri ekstremnih pogojih, kakršni so delo na višini, v tunelih in podobno. Delavec tako lahko ohrani popolno kontrolo in maksimalno produktivnost. Je naprava, ki je hitrejša, varnejša in pametnejša, predvsem pa bolj priročna in bolj varna od tablic ali pametnih očal.

Kaj vse HMT-1 omogoča?

Pri HMT-1 se podatki prikazujejo na mikro zaslonu, nameščenem na napravi, ki jo namestimo na glavo ali na čelado, njen lok pa spominja na mikrofone pri slušalkah, le da sega do območja pred očesom, vgrajeni skener v kameri pa učinkovito zbira podatke. Naprava je avtonomna, integrirana baterija pa zdrži polno obremenitev tudi pri aktivni uporabi WLAN-a.

Zaslon izgleda kot 7-palčna (17,78-centimetrska) tablica ločljivosti 16 milijonov slikovnih pik, omogoča samodejno ostrenje in stabilizator slike visoke ločljivosti. HMT-1 ima več digitalnih mikrofonov in napredno aktivno zmanjševanje hrupa za video klepet. Napredna tehnologija omogoča lokalno prepoznavanje govora v hrupnem industrijskem okolju. Ima vgrajen zvočnik z 91 db in 3,5 mm priključkom za slušalke. Naprava je vodoodporna ter odporna na prah in padce z višine 2 metrov (standard IP66). Teža naprave je 370 gramov.

Opremljena je tudi s kamero visoke ločljivosti, s katero lahko posnamete fotografije in videoposnetke na težko dostopnih mestih, kot so predori, stolpi in podobno. Zaposleni lahko uporabljajo HMT-1 za prostoročno preverjanje in vizualno dokumentacijo.

Preko video prenosa v živo in dvosmerne komunikacije lahko upravljamo popravila, vzdrževanje in servisiranje – takoj in kjerkoli na svetu. Delovni procesi se lahko snemajo s perspektive delavca in shranijo za namene usposabljanja.

Napredna digitalna asistenca

Določena navodila za delo v obliki dokumentov (PDF, risbe, slike …), video posnetkov ali aplikacij lahko prenesete in izvedete na standardiziran način. S pomočjo integriranega “Document Navigator-ja” lahko odprete dokument, se premikate po dokumentu ali povečate dokumente s funkcijo “zoom” oziroma “približaj”. Poleg tega lahko dokument izboljšate s fotografijami in video zapisi ter z glasovnimi ukazi izpolnjujete obrazce.

Industrijski internet stvari (IIoT)

Naprava je opremljena z Wi-Fi, Bluetooth, GPS tehnologijo in integriranim čitalnikom črtnih kod v kameri. Vse to omogoča povezavo z ustrezno lokacijo. Podatki se lahko prikažejo na mikro zaslonu preko beacon-a, označevalcev “augmented markers” ali QR/BAR kod. Prav tako so v celoti podprte aplikacije za razširjeno resničnost (Augmented Reality – AR), v HMT-1 pa so vgrajeni tudi digitalni in magnetni kompasi ter žiroskop.

Proizvod je odličen pripomoček za uporabo v številnih vejah industrije: avtomobilska industrija, proizvodna industrija, industrija nafte in plina, zdravstvo, energetika, storitve na terenu, logistika.

Uporabljajte HMT-1 kot primarni vmesnik za obdelavo podatkov. Delo na terenu še nikoli ni bilo bolj učinkovito, hkrati pa izredno enostavno in ažurno.

Primarna polja uporabe:

  • on-line pregled, urejanje delovnih seznamov in načrtov,
  • oddaljena podpora delavcem na lokaciji,
  • vizualizacija IoT podatkov,
  • izpolnjevanje obrazcev preko glasovnih ukazov,
  • varno izvajanje delovnih navodil.

Več na www.exor-eti.si


Prijavi napako v članku