Facebook
10.01.2013 15:35

Deli z drugimi:

Share

Bodite pozorni na Facebook aplikacijo, ki vas lahko stane “življenja”

Bodite pozorni na takšno sporočilo.
Bodite pozorni na takšno sporočilo.

Na Facebooku se je pojavila nova prevara, ki cilja na lastnike Facebook strani. Ta preko zasebnega sporočila od lastnikov posameznih strani zahteval potrditev uporabniškega imena in gesla. Pošiljatelj omenjenega sporočila je tako imenovani »Security Team«, ki v sporočilu navaja, da je posamezna stran kršila določena osnovna pravila. Lastniku se v zameno za nemoteno delovanje strani, ponuja »preverjanje« uporabniškega računa, preko katerega so uporabniki preusmerjeni na stran, na kateri se od njih zahteva tudi e-mail naslov in telefonska številka.

Pri Facebooku so omenjeno prevaro že opazili, javnosti pa so povedali, da ne gre za uradno Facebook sporočilo, ampak za nekakšno aplikacijo iz strani določene hekerske združbe. Uradni varnostni Facebookov profil namreč nosi oznako »Facebook Security«. Če boste slučajno naleteli na omenjeno sporočilo, potem ga preprosto ignorirajte.


Prijavi napako v članku