Računalništvo, telefonija
15.12.2020 09:26
Posodobljeno 8 mesecev nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bodi sam svoj šef z novim telefonom Nokia 5.4

Pestro življenje, polno aktivnosti in različnih opravkov, zahtevata telefon, ki lahko temu sledi. Predstavljamo vam telefon Nokia 5.4 – osupljiv, pameten in vzdržljiv.
Bodi sam svoj šef z novim telefonom Nokia 5.4
Bodi sam svoj šef z novim telefonom Nokia 5.4

HMD Global, dom telefonov Nokia, je danes predstavil najnovejši dodatek pametnim telefonom serije 5 – telefon Nokia 5.4.

Nov pametni telefon evropskega proizvajalca je zasnovan tako, da ljudem pomaga upravljati vse bolj aktivna življenja. Številni namreč svoje redno delo dopolnjujejo z dodatnimi aktivnostmi in si tako zagotovijo dodatne prihodke – pa naj gre za oblikovalce, pisatelje, fotografe ali didžeje. Zaznati je namreč mogoče vse močnejši trend, da vse več ljudi svoje strasti spreminja v posel s preprosto uporabo telefona.

Nokia 5.4 se ponaša z izjemno hitrostjo, zmogljivostjo in ceno, zato je odličen partner za nadobudne fotografe. Štirikratna kamera popolnoma odpravi zakasnitev sprožilca in je nadgrajena na 48 milijonov slikovnih pik – to je 162-krat bolje kot prvi telefon Nokia s kamero (Nokia 7650). To pomeni, da uporabniki ne bodo nikoli zamudili pomembnega trenutka, ne glede na to, ali v objektiv lovijo poslovna srečanja ali dragocene družinske trenutke.

S profesionalnim razvrščanjem barv, ki tako domačim kot službenim filmčkom doda kinematografski pridih, bodo videoposnetki videti bogatejši kot kdaj koli prej. Nokia 5.4 prav tako obljublja hitrejšo izkušnjo in odlično zmogljivost. Pravzaprav ima dovolj energije, da je lahko z vami na 42 dnevnih poteh (ena povprečna globalna pot/vožnja je 67 minut[1]). In tudi po tem bo baterija še vedno na voljo za pogovor z otroki in za preverjanje vaše elektronske pošte.

Pametni telefoni Nokia, ki ponujajo najnovejše posodobitve varnostnih popravkov in Android nadgradnje, so lepo oblikovani tako znotraj kot zunaj. Z zajetimi tremi leti varnostnih posodobitev so straši lahko brezskrbni tako dolgo, kot potrebuje novorojenček, da začne hoditi, govoriti in pripovedovati svoje zgodbe[2]. Pametni telefoni Nokia uporabnikom torej prinašajo brezskrbnost, saj so prvi na lestvici zaupanja[3] 2020, s čimer dvigajo industrijsko merilo za nadgradnjo cenovno dostopnejših naprav[4].

Nokia 5.4 ima:

  • 4000 mAh baterije*– dovolj baterije za 42 poti (povprečna globalna pot je 67 minut) in dodaten pogovor z vašim otroki ter elektronsko pošto
  • 3 leta varnostnih posodobitev – v tem času otrok shodi, začne govoriti in pripovedovati svoje zgodbe
  • Trdo polikabornatno ohišje – dovolj močno, da prenese težo 10-letnega otroka (povprečna skupna teža je 32 kg)
  • 48 MP kamero – 160-krat več podrobnosti kot prvi telefon Nokia s kamero (Nokia 7650)
  • 0 zakasnitev sprožilca – 100 % verjetnost, da boste s fotoaparatm ujeli prvo stojo svojega otroka
  • 60 FPS – skoraj 3-krat tako gladka kot kamere v kinematografski industriji

Juho Sarvikas, direktor proizvodov in podpredsednik za Severno Ameriko pri podjetju HMD Global:

Z Nokio 5.4 smo želeli združiti visoko zmogljivost in odlično ceno ter tako zadovoljiti potrošnike. Menim, da postavljamo merila, kaj morajo pametni telefoni srednjega razreda ponujati, zato nam je izjemno pomembno, da oblikujemo telefone, ki ne samo delujejo, ampak so tudi varni in zgrajeni tako, da trajajo. In to pomeni veliko več kot le spretnost izdelave, gre tudi za tekoče vzdrževanje in posodobitve. Ne glede na to, ali polnite električni avtomobil ali pametni telefon Nokia, je razumevanje, da so posodobitve programske opreme ključnega pomena za zagotavljanje učinkovitosti, izjemno pomembno. S ponosom lahko rečem, da smo eno od podjetij, ki to počne najbolje.

Ujemite trenutke kot profesionalci

Impresivna kombinacija 48 MP štirikratne kamere in 16 MP prednje kamere omogoča odlične fotografije in osupljive videe. Zajemanje neverjetnih podrobnosti kadar koli in kjer koli ni bilo nikoli lažje – pa naj bo to na svetlem, v temi, doma ali na poti. Izjemno širok objektiv glavne kamere posname širšo sliko in je kot nalašč za obsežne pokrajinske posnetke. Medtem bodo globinske in makro kamere ter portrete in posnetke od blizu posnele ravno prav. Zakasnitev sprožilca je pogosto razlog, da ne moremo ujeti trenutkov, ki se po navadi zgodijo enkrat v življenju – pri pametnem telefonu Nokia 5.4 te bojazni ni, kar pomeni, da tega enkratnega trenutka ne boste nikoli zamudili.

Za snemanje v načinu Cinema smo posnemali strokovnjake. Ta funkcija zajema 24 (fps) sličic na sekundo (standard filmske industrije) in uporabnikom omogoča snemanje vsebin v kinematografski obliki 21 : 9. Ko zaključite snemanje, lahko profesionalne možnosti razvrščanja barv vnesejo hollywoodski pridih v vaše spomine. Če želite posneti bolj gladke posnetke, preprosto vključite možnost videoposnetka s hitrostjo 60 (fps) sličic na sekundo – to je skoraj trikrat več kot standard filmske industrije. Ne glede na to, ali snemate svojega otroka z novim trikom na rolki, spretnost svojega psa ali razglede z vsakodnevnega teka, bo velika hitrost snemanja zajela vsako potezo. Nokia 5.4 je v kombinaciji s stabilizacijo slike, prostorskim zvokom OZO in odpravljanjem hrupa vetra popolnoma primerna za video posnetke, ki jih zahteva današnji aktivni življenjski slog.

Zanesite se na umetno inteligenco s tehnologijo Qualcomm®

Na pametni telefon Nokia 5.4 se lahko vedno zanesete, saj bo dal prednost temu, kar vam je zares pomembno. Naj gre za delo, igranje iger, pretakanje vsebin, snemanje ali zabavo vaših najmlajših, Nokia 5.4 bo optimizirala svojo moč ter zagotovila večjo hitrost, daljšo življenjsko dobo baterije, boljše slike in večjo zmogljivost, kjer je to potrebno. Vse to je mogoče zaradi mobilne platforme Qualcomm® Snapdragon ™ 662. Ta programska oprema je optimizirana z najnovejšo tehnologijo umetne inteligence in v ozadju sprejema pametne odločitve, ki vam bodo pomagale pri vsakodnevnem delovanju.

Usmerite se v nekaj močnega in lepega

Omogočite si več prostora za delo in igro. Izjemen 6,39-palčni zaslon HD + z luknjico ponuja več zaslona za uživanje, hkrati pa se dobro prileže žepu in je enostaven za držanje. Zahvaljujoč vrhunski kakovosti izdelave je Nokia 5.4 na zunaj videti enako dobro kot znotraj. Vsi telefoni Nokia so izpostavljeni natančnemu testiranju[5] in omogočajo, da telefon traja ter je tako trpežen, da lahko zdrži težo 10-letnega otroka[6]. Privlačen dizajn je s trpežnim zadnjim pokrovom tudi znak njene nordijske dediščine. Nokia 5.4 je na voljo v osupljivih živih barvah (Polar Night in Dusk) in daje očarljiv videz, ki se mu je težko upreti. Prebuja tone zimskega nočnega neba, medtem ko se med njenim premikanjem odtenki spreminjajo.

Odlična baterija, varnost in posodobitve

Z izdatno dvodnevno življenjsko dobo baterije[7] je Nokia 5.4 na voljo za vas in vašo družino, ko jo najbolj potrebujete, daje vam svobodo, da naredite več. Tehnologija prilagodljive baterije s pomočjo umetne inteligence ponuja pametnejšo uporabo aplikacij in daje prednost stvarem, ki so vam pomembne.

Pametni telefon Nokia 5.4 je zasnovan tako, da traja, je vedno varen in pripravljen za Android ™ 11 ter novejše različice. S tremi leti mesečnih varnostnih posodobitev in dvema letoma nadgradnje programske opreme boste dlje ostali na varnem in na tekočem. Zahvaljujoč zavezanosti družbe HMD Global k odličnosti na tem področju, pametni telefoni Nokia še naprej vodijo, združujejo programsko opremo in varnostne posodobitve s kakovostjo izdelave ter tako zagotavljajo portfelj telefonov, ki jim lahko resnično zaupate[8].

Za nadaljnjo brezskrbnost vam je na voljo priročna aplikacija Family Link, ki olajša skrbi pri uporabi naprav družinskih članov, vključno z malčki. Z omogočanjem nastavljanja osnovnih digitalnih pravil na napravah in spremljanja njihove uporabe vam bo aplikacija pomagala zaščititi svojo družino. Poleg tega se lahko zanesete na Google Assistant[9], ki vam bo pomagal kadar koli – samo recite: “Hej Google”.

[1] Povprečje povzeto po: https://daliaresearch.com/blog/the-countries-with-the-longest-and-shortest-commutes/

[2] Rast – WebMD – https://www.webmd.com/parenting/guide/child-at-3-milestones#1

[3] Counterpoint, Oktober 2020. Več informacij: https://www.counterpointresearch.com/nokia-phones-lead-trust-rankings-based-on-software-security-updates-build-quality/

[4] Pod $200

[5] SPR

[6] Povprečje na podlagi: https://www.disabled-world.com/calculators-charts/height-weight-teens.php

[7] Dvodnevno testiranje baterije je izvedlo podjetje HMD Global s preskusom dejanske uporabe. Test je vključeval aktivno uporabo naprave 5 ur na dan z novo baterijo. Uporaba je vključevala npr. igre, pretakanje videoposnetkov, klicanje, pošiljanje SMS sporočil, brskanje in uporabo aplikacij (kot so družbeni mediji, novice, navigacija in glasba). Test je bil izveden z običajnimi nastavitvami naprave v osvetljenem notranjem okolju. Naprava je bila čez noč v stanju pripravljenosti.

[8] Counterpoint, Oktober 2020. Več informacij: https://www.counterpointresearch.com/nokia-phones-lead-trust-rankings-based-on-software-security-updates-build-quality/

[9] Google Assistant ni na voljo v nekaterih jezikih in državah. Preverite razpoložljivost na https://support.google.com/assistant


Prijavi napako v članku

Partnerji Računalniških novic Prikaži vse

Fakulteta za uporabne družbene študije (FUDŠ)

Gregorčičeva ulica 19, 5000 Nova Gorica, Tel: 05 907 34 61
Fakulteta za uporabne družbene študije v Novi Gorici (FUDŠ) je bila kot samostojen zasebni visokošolski zavod ustanovljena leta 2006. Na fakulteti se izvajajo študijski programi ... Več

KIKštarter KAMNIK

Fužine 10, 1241 Kamnik, Tel: 031 226 763
KIKŠtarter je več kot le coworking prostor, kjer si skupnost deli delovni prostor in opremo. Poleg samega prostora ponujajo različne sklope izobraževanja in delavnice. Program so ... Več
Zlati partner

DRUŠTVO DUH ČASA

Trubarjeva cesta 72, 1000 Ljubljana, Tel: 06 815 40 63
Računalniki za socialno ogrožene Smo skupina računalniških zanesenjakov, ki le stežka gleda kako cele gore še uporabnih računalnikov in računalniških delov končajo na odpadu. ... Več
Bronasti partner

3BM d.o.o.

Cesta železarjev 7a, 4270 Jesenice, Tel: 04 583 64 44
Kaj počnejo? servisirajo in prodajajo računalniško opremo, svetujejo pri nakupu in uporabi računalniške opreme, popravljajo industrijsko in laboratorijsko opremo, procesne računalnike. Kdaj ... Več