Računalništvo, telefonija
09.05.2015 10:40

Deli z drugimi:

Share

Bo prihajajoči Windows 10 zadnji Windows?

Windows 10 bo začel novo revolucijo na področju računalništva!
Windows 10 bo začel novo revolucijo na področju računalništva!

Na svetovnem spletu še vedno odmeva nedavna izjava Jerryja Nixona iz Microsofta na nedavni konferenci Ignite, da bo Windows 10 zadnja različica operacijskega sistema Windows. Čeprav so pri računalniškem gigantu to izjavo takoj zanikali, je mnoge prepričala, vsaj glede na to, da bo Windows 10 mogoče uporabljati na bogati paleti naprav, in sicer od osebnih računalnikov, pa vse do tabličnih računalnikov, pametnih mobilnih telefonov, igralnih konzol in še mnogo več. Prihajajoči Windows 10 bo dejansko že usmerjen v smer ponujanja operacijskega sistema kot storitev, ki bo uporabnikom nenehno prinašala inovacije in nove storitve.

Čeprav je še prezgodaj govoriti o prihodnosti blagovne znamke Windows je jasno, da gre razvoj operacijskega sistema Windows v povsem drugačno smer, kot doslej. Nekateri govorijo celo o enoti različici operacijskega sistema Windows brez oznake, ki se bo samodejno posodabljala, in sicer na mesečni osnovi za manjše izboljšave in na letni za večje. Osnovna različica operacijskega sistema Windows bo na voljo brezplačno, v bližnji prihodnosti pa bomo po vsej verjetnosti deležni tudi oblačne inačice. Za napredne možnosti bodo uporabniki kakopak morali plačati, vendar bo to po vsej verjetnosti izvedeno na način mesečnih ali letnih naročnin.

Čeprav je prihodnost operacijskega sistema Windows vsaj v tem trenutku bolj kot ne negotova, je jasno, da podjetje Microsoft spreminja način njegove uporabe. Upajmo le, da bomo od tega največ odnesli običajni uporabniki, ki prisegamo na storitve podjetja iz Redmonda.


Prijavi napako v članku