Računalništvo, telefonija
18.12.2014 15:25

Deli z drugimi:

Share

Bo novi webOS izpodrinil Android iz televizijskih zaslonov?

Za novi WebOS naj bi se že ogreli tudi drugi vodilni proizvajalci pametnih televizorjev!
Za novi WebOS naj bi se že ogreli tudi drugi vodilni proizvajalci pametnih televizorjev!

Podjetju LG Electronics je kot prvemu uspelo iz mobilnega operacijskega sistema WebOS izvleči vse njegove prednosti, saj je postal osrednje »gonilo« njihovih novih pametnih televizorjev. Računalniški gigant je na začetku letošnjega leta celo naznanil, da bo z njim opremljenih več kot 70 odstotkov njegovih novih pametnih televizijskih sprejemnikov. Glavne prednosti novosti v primerjavi s televiziji Android pa so enostavna povezava, enostaven prekop in enostavno iskanje.

Novi operacijski sistem WebOS je še za razred boljši v primerjavi z zdajšnjim, saj prinaša polno podporo za predvajanje visokoločljivih video vsebin 4K oziroma UltraHD. Nič manj zanimiva niti ni nova funkcionalnosti »My Channels«, ki bo uporabnikom omogočala popolno prilagoditev priljubljenih programov, ki se bodo predvajali bodisi preko interneta bodisi kabelske televizije. Z nadgradnjo operacijskega sistema WebOS bodo uporabniki televizorjev podjetje LG Electronics dejansko pridobili bogato paleto novih in pametnih možnosti, ki bodo znatno izboljšali uporabniško izkušnjo predvajanja priljubljenih televizijskih nadaljevank in celovečercev.

Prve pametne televizorje opremljene z operacijskim sistemom WebOS 2.0 bo podjetje LG Electronics javnosti predstavilo že na januarskem tehnološkem sejmu CES 2015. Prvi tovrstni izdelki pa bodo končne uporabnike »dosegli« še pred pričetkom naslednje pomladi.


Prijavi napako v članku