Računalništvo, telefonija
03.08.2020 08:45

Deli z drugimi:

Share

Bo Microsoft rešil TikTok pred propadom v ZDA?

Microsoft bi s prevzemom lahko ohranil delovanje storitve TikTok na ameriškem trgu.
Microsoft bi s prevzemom lahko ohranil delovanje storitve TikTok na ameriškem trgu.

Nedavno smo poročali o tem, da priljubljeno družbeno omrežje TikTok ni vsem po godu. V Združenih državah Amerike na primer resno razmišljajo o prepovedi uporabe kitajskega družbenega omrežja. Glavni razlog za to potezo naj bi bilo netransparentno upravljanje s podatki uporabnikov. Možnost ukinitve oziroma prepovedi družbeno omrežje TikTok v Združenih državah Amerike je nedavno potrdil celo ameriški predsednik Donald Trump.

Zato ne preseneča, da lastnik družbenega omrežja TikTok podjetje ByteDance mrzlično išče načine kako bi si zagotovilo obstoj na ameriškem trgu, saj ima ta od njega zelo velike koristi. Zato ne preseneča, da so se v javnosti pojavile govorice o tem, da naj bi podjetje Microsoft v celoti prevzelo aktivnosti družbenega omrežja TikTok na ameriškem trgu. To dejansko pomeni, da bi v roke prevzelo tudi varovanje podatkov o ameriških državljanih.

Številni poznavalci so prepričani, da bi ta poteza nedvomno rešila obstoj družbenega omrežja TikTok na ameriškem trgu. Težko bi namreč bilo prepovedati uporabo storitve na ameriškem trgu, ki je dejansko ameriška. Tako podjetje Microsoft kot ByteDance o tej zadevi vsaj zaenkrat še ne dajeta izjav. Več o morebitnem prevzemu pa naj bi bilo znanega v prihodnjih nekaj tednih, saj časa za to praktično ni več veliko.


Prijavi napako v članku