Računalništvo, telefonija
30.08.2018 10:21

Deli z drugimi:

Share

Bo Microsoft kmalu prodajal igralne konzole na obroke?

Storitev Xbox All Access nam bo poleg iger prinesla še igralno konzolo Xbox One.
Storitev Xbox All Access nam bo poleg iger prinesla še igralno konzolo Xbox One.

Konzole igre, predvsem pa tiste najbolj priljubljene, so še vedno relativno drage za nakup, zato je povpraševanje po njih pod pričakovanji številnih programskih hiš. Zaradi tega so se pri podjetju Microsoft že pred časom domislili nadvse zanimive poteze, ki je zagotovo razveselila marsikaterega lastnika njegove igralne konzole Xbox One. Tu gre za mesečno naročnino za igre Xbox Game Pass, na podlagi katere uporabniki konzolne igre prenesejo kar preko svetovnega spleta in jih igrajo na konzolah Xbox One. To vključuje tudi igre, ki so bile pripravljene za Xbox 360.

Kljub izjemnemu poslovnemu uspehu podjetja Microsoft s storitvijo Xbox Game Pass, so se pri računalniškem gigantu odločili, da ljubiteljem iger ponudijo novo storitev, imenovano Xbox All Access. Ta je trenutno na voljo le uporabnikom lociranim na ozemlju Združenih držav Amerike, zanjo pa je mesečno treba odšteti okoli preračunanih 19 evrov. V omenjenem paketu je vključena naročnina Xbox Live Gold za spletno igranje iger, več kot 100 iger v okviru storitve Xbox Game Pass ter »najem« igralne konzole Xbox One S (različica One X je preračunanih 11 evrov dražja).

Naročniki se morajo k storitvi Xbox All Access zavezati za vsaj dve leti. Na srečo lahko ti po preteku dvoletnega obdobja konzolo Xbox One obdržijo. Zato upajmo, da bo tovrstna storitev kmalu na voljo tudi uporabnikom v Evropi, saj vsaj na prvi pogled izgleda zelo ugodna.


Prijavi napako v članku