Programska in razvojna orodja
14.07.2011 15:51
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo Google+ uničil Facebook?

Google+ predstavlja evolucijo socialnih omrežij.
Google+ predstavlja evolucijo socialnih omrežij.

Podjetje Google ja konec junija najavilo novo spletno storitev, ki naj bi prav kmalu postala strah in trepet vseh socialnih omrežij. Pri storitvi Google+ gre namreč za tako imenovani projekt socialnega deljenja. Ta združuje vse storitve in platforme, ki jih spletni deskarji najbolj obožujejo (Google, Gmail, Android in Chrome). Mnogi poznavalci socialnih omrežij so prepričani, da bo Google+ ponudil ravno pravo kombinacijo družabnosti in zasebnosti, ki naj bi nas odpihnila stran od vse bolj osovraženega Facebooka.

Da ta trditev ni iz trte zvita, kažejo podatki o uporabi socialnega omrežja Google+, ki jih je pripravil analitik Paul Allen. Raziskava ki je bila opravljena 4. julija je pokazala, da je takrat Googlovo spletno storitev uporabljalo »le« 1,7 milijona uporabnikov. Šest dni kasneje še je število uporabnikov povzpelo že na vrtoglavih 7,3 milijonov. It tega je razvidno, da se je število uporabnikov v pičlih šestih dneh povečajo za 350 odstotkov.

In to še ni vse. V naslednjih dveh dnevih (natančneje 12. julija) se je število uporabnikov povečajo še za dodatnih 30 odstotkov. Danes naj bi socialno omrežje Google+ uporabljalo okoli 10 milijonov spletnih deskarjev. To je neverjeten dosežek brez primere, glede na to, da je Googlova nova spletna storitev dostopna le tistim, ki prejmejo povabilo. Priljubljenost socialnega omrežja Google+ po vsej verjetnosti kaže na to, da so se računalničarji naveličali socialnih omrežij, kjer je njihova zasebnost ogrožena na vsakem koraku in kjer jim te dan za dnem diktirajo nova in pogosto nesmiselna pravila »obnašanja«.Če potrebujete povabilo na socialno omrežje Google+, v komentar pripišite vaš elektronski naslov.

Vas zanima več iz te teme?
Google iskalnik

Prijavi napako v članku