Računalništvo, telefonija
28.10.2017 07:51

Deli z drugimi:

Share

Bo Galaxy S9 imel zaslon »ovit« okoli bralnika prstnih odtisov?

Ena največji prednosti telefona Samsung Galaxy S9 naj bi bil zaslon!
Ena največji prednosti telefona Samsung Galaxy S9 naj bi bil zaslon!

Ker so pri podjetju Apple pričeli s predpodajo futurističnega pametnega mobilnega telefona iPhone X in ker so napovedi zelo obetavne ne preseneča, da so pri konkurenčnem podjetju Samsung s pospešenim tempom pripravljajo odgovor nanj. Govorimo seveda o telefonu Galaxy S9, ki bo imel nekaj ključnih in uporabnih novosti, od katerih bodo številne vsaj za določen čas ekskluzivne.

Med ekskluzivnimi novostmi bo nedvomno izstopal zaslon, vsaj če sodimo po patentu, ki je bilo podjetju Samsung podeljeno pred kratkim. Iz njega je namreč razvidno, da naj bi podjetje Samsung pri pripravi pametnega mobilnega telefona Galaxy S9 še vedno uporabil klasični bralnik prstnih odtisov, ki bo postavljen na spodnji strani zaslona. Zaslon pa bo ovit okoli bralnika prstnih odtisov in sicer na način, da bodo uporabniki pridobili dodatno površino za prikaz vsebine.

Pametni mobilni telefon Samsung Galaxy S9 naj bi bil za nameček kot prvi opremljen s procesorjem Qualcomm Snapdragon 845, ki bo nudil še večjo zmogljivost ob manjši porabi energije. Glede na govorice naj bi bil Samsung Galaxy S9 predstavljen v okviru mednarodne konference mobilne telefonije Mobile World Congress. To pomeni, da ga bomo lahko videli že med 26. februarjem in 1. marcem naslednjega leta.


Prijavi napako v članku