Facebook
19.12.2011 08:45

Deli z drugimi:

Share

Bo Facebook tožil Marka Zuckerberga?

Bo Facebook res tožil Marka Zuckerberga?
Bo Facebook res tožil Marka Zuckerberga?

Tožbe onkraj luže so postale že nekaj povsem običajnega. Kljub temu se nam kmalu obeta sodni spor, ki bo zagotovo močno odmeval v svetovnih medijih. Družbeno omrežje Facebook naj bi namreč kmalu vložilo tožbo zoper Marka Zuckerberga. Tu gre za izraelskega poslovneža, ki si je nedavno spremenil ime v Mark Zuckerberg. Takoj za tem je svoj profil objavil še na priljubljenem družabnem omrežju.

To ne bi bilo nič spornega, če ne bi izraelski poslovnež pričel s ponujanjem storitve Like Store. Glavni namen te storitve je trženje klikov »Všeč mi je« na družbenem omrežju, kar pa je v nasprotju s Facebookovimi pravili poslovanja. Priljubljeno družbeno omrežje mu je zaradi tega na začetku leta ukinilo profil. Takoj za tem, ko je izraelski poslovnež zaradi tega vložil tožbo zoper Facebook, si je dal še spremeniti ime iz Rotema Gueza v Marka Zuckerberga.

Ker izraelski poslovnež kljub številnim opozorilom še vedno ponuja storitev Like Store, vodilni podjetja Facebook resno razmišljajo o tem, da bi zoper njega vložili tožbo. Novopečenega Zuckerberga očitno to ne skrbi preveč, saj je za nameček na Facebooku odprl profil “I’m Mark Zuckerberg” (http://goo.gl/L4Z1v). Zanimiva je tudi njegova izjava, da če ga namerava podjetje Facebook tožiti, potem bo s tem tožilo kar Marka Zuckerberga osebno. O sporu med poslovnežem in družabnim omrežjem bo po vsej verjetnosti odločalo ameriško sodstvo.


Prijavi napako v članku