Facebook
22.02.2012 05:58
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo Facebook leta 2025 ustanovil lastno državo?

Se nam obetajo Združene države Facebooka?
Se nam obetajo Združene države Facebooka?

Če je nekdo v srednjem veku trdil, da bodo ljudje leteli, so ga imeli za blaznega. Če bi vam nekdo še pred nekaj leti dejal, da bo družabno omrežje Facebook uporabljalo več kot 700 milijonov uporabnikov in da bo vrednost blagovne znamke znašala preračunanih 17 milijard evrov, mu zagotovo ne bi verjeli. Prav tako je težko verjeti napovedim svetovnega guruja družbenih omrežij Briana Solisa, da bo Facebook leta 2025 ustanovil lastno državo v realnem svetu.

Prvi korak v smeri oblikovanje lastne države naj bi Facebook opravil že letos. Ta naj bi se v teku leta združil z Microsoftom in oblikoval lasten spletni iskalnik. Ta naj bi bil med uporabniki tako priljubljen, da bo lahko v samo nekaj letih spravil na kolena celo nepremagljivi Google. Ker bo denarja več kot na pretek, bo Facebook v naslednjem letu uvedel lastno denarno valuto. Z njo naj bi bilo mogoče plačevali tako storitve kot blago na svetovnem spletu. Poleg tega naj bi uporabnikom ponudil celo program zvestobe.

V letih 2015 in 2016 naj bi se Facebook spustil še v klasično trgovanje. Pri tem naj bi bil tako uspešen, da naj bi že leto kasneje povsem zrušil obstoječi ekonomski sistem. Zaradi tega bo priljubljeno družabno omrežje v letu 2017 postavilo realen bančni sistem z realno denarno valuto. Nato bo priljubljenost med prebivalci modrega planeta pričel pridobivati z izgradnjo šolskih ustanov, vrtcev, bolnišnic, elektrarn in drugih družbeno koristnih ustanov.

Zaradi visoke priljubljenosti bo Facebookova stranka na volitvah pridobila večino v veliki večini držav širom sveta in s tem leta 2023 oblikovala tako imenovano svetovno vlado. Leto zatem naj bi sledila ustanovitev Facebookovih oboroženih sil, ki bi bila močnejša od ameriške vojske. To bi nato vodilo v ustanovitev prve Facebookove države. Ste prepričani, da je to misija nemogoče? Mogoče res, a potrebno si je pač vzeti v zakup, da je na tem svetu mogoče prav vse.


Prijavi napako v članku