Računalništvo, telefonija
27.02.2012 06:04
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo družba Si.mobil kupila T-2?

Odplačevanje dolgov bo ponudnik telekomunikacijskih storitev T-2 prenesel na ramena svojih naročnikov.
Odplačevanje dolgov bo ponudnik telekomunikacijskih storitev T-2 prenesel na ramena svojih naročnikov.

Konec lanskega leta se je družba T-2 komajda izognila stečaju. Takrat je mariborsko okrožno sodišče namreč zavrnilo zahtevo Telekoma Slovenije za stečaj družbe in potrdilo prisilno poravnavo. Od takrat naprej gre družbi T-2 posel relativno dobro od rok. Število naročnikov narašča, kar se odraža tudi v rasti prihodkov in novih storitvah.

Takoj za tem, ko je pred kratkim sodišče zavrnilo pritožbo Telekoma Slovenije in potrdilo prisilno poravnavo mariborske telekomunikacijske družbe, so se v slovenskem prostoru pojavile govorice, da naj bi Si.mobil resno razmišljal o nakupu družbe T-2. Razlog za to gre seveda iskati v konkurenčnem podjetju Telekomu Slovenije, ki v svojo ponudbo vse bolj vključuje Mobitel. Ta naj bi že spomladi pričel ponujati tako imenovane konvergenčne produkte, ki naj bi združevali tako mobilne kot fiksne telekomunikacijske storitve. Te naj bi Telekom Slovenije tržil pod oznako četverčki.

Nakup družbe T-2 za Si.mobil naj bi izvedla družba Telekom Austria. Ta naj bi ob nakupu poravnala še vse obveznosti mariborske telekomunikacijske družbe. Finančne obveznosti družbe naj bi se gibale okoli 62 milijonov evrov. Te mora T-2 sicer poravnati najkasneje v devetih letih od pravnomočnosti sklepa o potrditvi prisilne poravnave. To pomeni najkasneje do leta 2021.

Tu velja še omeniti, da naj bi se za nakup mariborskega ponudnika internetnih storitev T-2 zanimal še belgijski Amisco NV. Ta je med drugim tudi lastnik telekomunikacijskega operaterja Amis. Kot vse kaže, bo letošnja pomlad še posebno vroča za slovenski trg ponudnikov internetnih storitev in ponudnikov mobilne telefonije. Mi potrošniki seveda upamo, da bomo s tem pridobili občutno kakovostnejše storitve po izjemno konkurenčnih cenah.


Prijavi napako v članku