Telefoni
26.03.2010 14:47

Deli z drugimi:

Share

Bo Apple pripravil mobilni telefon iPhone 4G že konec letošnjega poletja?

Uporabniki imajo svoj iPhone oziroma iPod Touch radi.
Uporabniki imajo svoj iPhone oziroma iPod Touch radi.

Na svetovnem spletu so se že v lanskem letu pojavile govorice o tem, da naj bi Apple skrivoma pripravljal novo različico zelo priljubljenega mobilnega telefona iPhone, ki naj bi bila opremljena z brezžično tehnologijo 4G LTE (Long-term Evolution). Nova tehnologija bo seveda pisana na kožo predvsem ponudnikom večpredstavnostnih vsebin in televizijskim hišam, saj bodo uporabnikom mobilnih telefonov iPhone lahko proti plačilu ponujali prenos video vsebin visokih ločljivosti.

Appplov mobilni telefon iPhone 4G sedaj ponovno buri duhove, saj računalniški gigant vneto išče strokovnjaka za mobilno programsko opremo, ki med drugim razpolaga tudi z naprednim znanjem brezžične tehnologije 4G LTE. Pri tem seveda velja omeniti, da nova brezžična tehnologija ne bo edina novost, ki naj bi jo bili deležni kupci nove naprave.

Podjetje iz Cupertina naj bi mobilni telefon iPhone 4G namreč opremilo še z nekoliko boljšim fotoaparatom in zaslonom OLED. Mobilnikov trenutni fotoaparat s tremi milijoni točk naj bi zamenjala močnejša izvedba s petimi milijoni točk. Zelo zanimiva pridobitev naj bi bil tudi zaslon OLED s podporo video konferencam.

Pomembna novost bi morda lahko bila tudi možnost zamenjave baterije, a nad to novostjo visi še velik vprašaj, saj do sedaj ni bila Applova praksa, da bi v svoj mobilnik in zadnje prenosnike vgrajeval baterije, ki bi jih bilo mogoče odstraniti.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku