Telefoni
05.08.2015 06:27

Deli z drugimi:

Share

Bo Apple postal mobilni operater?

Podjetje Apple naj bi se kmalu preizkusilo še v vlogi mobilnega operaterja!
Podjetje Apple naj bi se kmalu preizkusilo še v vlogi mobilnega operaterja!

Podjetje Google je aprila predstavilo namensko aplikacijo, ki zagotavlja hitro, enostavno zamenjavo telefonske številke in upravljanje z izbranim uporabniškim računom. Računalniški gigant je za uporabnike pripravil celo predizbrane pakete, ko pa so zakupljene minute porabljene, uporabnik plačuje na prenesen gigabajt. Ker so uporabniki potezo podjetja Google odlično sprejeli, so pri časopisni hiši Business Insider prišli do informacije, da naj bi se za podobno storitev kmalu odločili tudi pri konkurenčnem podjetju Apple.

Podjetje Apple naj bi se o ponujanju mobilnih storitev že dogovarjal z večjim številom ponudnikov tovrstnih storitev, in sicer tako v Evropi kot Združenih državah Amerike. Podjetje, ki mesečno proda na desetine milijonov pametnih mobilnih telefonov in tabličnih računalnikov, bi v vlogi navideznega mobilnega operaterja zagotovo še razširil njegov vpliv na trgu telekomunikacij. Apple bi s tem seveda koval še večje dobičke na račun svojih izdelkov, saj bi na ta način lahko zagotovil popolno uporabniško izkušnjo v vseh pogledih.

Pri časopisni hiši Business Insider so prepričani, da pri podjetju Apple že preizkušajo novo storitev, zato je verjetno le še vprašanje časa, kdaj bo ta na voljo običajnim uporabnikom. Če bo šlo vse po načrtih, bi lahko gigant iz Cupertina novost javnosti predstavil še pred koncem letošnjega leta.


Prijavi napako v članku