Operacijski sistemi
12.08.2011 06:08
Posodobljeno 10 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bo Android Ice Cream Sandwich pokopal iPhone 5?

Da bi potencialne kupce odvrnili od čakanja na pričetek prodaje mobilnika iPhone 5, bo Google sočasno z novim operacijskim sistemom ponudil v prodajo še "najboljši mobilnik vseh časov".
Da bi potencialne kupce odvrnili od čakanja na pričetek prodaje mobilnika iPhone 5, bo Google sočasno z novim operacijskim sistemom ponudil v prodajo še "najboljši mobilnik vseh časov".

Težko pričakovani Applov pametni mobilni telefon iPhone 5 bomo po vsej verjetnosti ugledali že na septembrski konferenci WorldWide Developer Conference (WWDC). Ker bo novi mobilnik podjetja iz Cupertina zagotovo povzročil nakupovalno evforijo, se je podjetje Google odločilo, da bo predčasno izdalo dostojnega naslednika Androida 3.2 Honeycomb. Tu bo šlo za mobilni operacijski sistem, ki že dalj časa nastaja pod razvojno oznako Ice Cream Sandwich.

Operacijski sistem Android Ice Cream Sandwich naj bi bilo mogoče namestiti tako na pametne mobilne telefone kot tablične računalnike z večjimi zasloni. S to potezo bodo dejansko vse funkcionalnosti sistema Android 3.0 Honeycomb na voljo še za pametne mobilnike. Da bi potencialne kupce odvrnili od čakanja na pričetek prodaje mobilnika iPhone 5, bo Google sočasno z novim operacijskim sistemom ponudil v prodajo še najboljši mobilnik vseh časov.

Tu bo šlo za pametni mobilni telefon Nexus Prime, ki naj bi v navezi z novim Androidom ponujal zdaleč najboljšo uporabniško izkušnjo. Eden izmed glavnih adutov novinca bo velik zaslon Super AMOLED HD ločljivosti 1.280 x 720 točk. Računske moči bo več kot dovolj. Samsung bo novinca opremil z dvojedrnim procesorjem TI OMAP 4460 frekvence do 1,5 gigaherca. Za kakovosten zajem nepozabnih trenutkov bo skrbel digitalni fotoaparat ločljivosti osem milijonov točk, medtem ko bo za opravljanje videokonferenc na voljo kamera ločljivosti milijon točk. Vprašanje tu je, ali bo Google s super mobilnikom Nexus Prime in naprednim operacijskim sistemom uspel odvrniti Applove fanatike od nakupa mobilnika iPhone 5. Mnogi menijo, da bo računalniškemu gigantu tokrat uspel veliki met.

Vas zanima več iz te teme?
Android operacijski sistem

Prijavi napako v članku