Računalništvo, telefonija
20.09.2017 14:02

Deli z drugimi:

Share

Bo Alphabet v Lyft vložil kar milijardo dolarjev?

Lyft ima sedaj vse možnosti, da porazi podjetje Uber!
Lyft ima sedaj vse možnosti, da porazi podjetje Uber!

Podjetje Lyft je v Združenih državah Amerike postal praktično vseprisoten, saj naj bi svoje “lovke” razširil do 94 odstotkov ameriške populacije. Ta predstavlja resno konkurenco podjetju Uber, eden izmed njegovih najpomembnejših ciljev pa je ponuditi svoje storitve predvsem prebivalcem v ruralnih delih Amerike, ki so do tega trenutka bili nekoliko zapostavljeni s strani tovrstnih ponudnikov. Zato ne preseneča, da organizacija Alphabet vključno s podjetjem Google razmišlja, da bi v podjetje Lyft vložila kar eno milijardo ameriških dolarjev oziroma preračunanih 835 milijonov evrov.

Podjetje Lyft, ki po načinu delovanja spominja na podjetje Uber, je letos povečalo svoj tržni delež in sicer na način, da je izkoristilo sedanje težave družbe Uber, vključno s številnimi tožbami. To ga je naredilo zanimivega za organizacijo Alphabet, ki naj bi mu z milijardo dolarjev zagotovilo finančno varnost in preprečilo morebitne prevzeme. Več denarja pa hkrati pomeni možnost za nove naložbe ter agresivnejši marketing za pridobitev novih strank. Pri tem velja tudi omeniti, da sodelovanje med organizacijama Alphabet in Lyft ni novost, saj slednji že sodeluje z oddelkom organizacije Alphabet Waymo in sicer na področju razvoja vse bolj zanimivih avtonomnih vozil.

Strokovnjaki so prepričani, da je le še vprašanje časa, kdaj bo podjetje Lyft svoje storitve pričelo ponujati tudi zunaj meja Združenih držav Amerike. To pa bi bilo nedvomno odlično za vse, ki se jim zdi taksi odločno predrag.


Prijavi napako v članku