Telefoni
15.04.2016 09:35
Posodobljeno 5 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bliža se svetovni dan zemlje, uporabnikom iOS naprav so že na voljo posebne ponudbe

WWF dokumente je tako kot druge mogoče brez problema pošiljati po e-pošti.
WWF dokumente je tako kot druge mogoče brez problema pošiljati po e-pošti.

Svetovni dan zemlje, ki ga globalno beležimo 22. aprila predstavlja za podjetja priložnost, da s svojimi aktivnostmi oglašujejo in ozaveščajo javnost o varovanju našega planeta in k postopnemu spreminjanju navad. Apple letos sodeluje z neprofitno organizacijo WWF, ki že od leta 1961 izvaja aktivnosti za ohranjanje okolja.

Uporabnikom pametnih naprav iOS je tako že od včeraj na App Store na voljo posebna rubrika imenovana Apps for Earth Day. Predstavljenih je slabih 30 aplikacij, ki so vključile vsebine s katerimi želijo uporabnike ozaveščati o varovanju okolja. Pri Applu so razvijalce predstavljenih aplikacij kontaktirali že pred meseci in se z njimi dogovorili, da za kampanjo v svoje aplikacije vgradijo vsebinske elemente namenjene ozaveščanju javnosti o svetovnem dnevu zemlje.

Na voljo so različne aplikacije, ki tematiko na povsem različne načine integrirajo. Igra za kuhanje Cooking Dash 2016 tako predstavlja 45 nivojev na katerih morajo igralci pripravljati jedi iz sestavin, ki so bile vzgojene na naravi prijazen način brez škodovanja in izrabljanja naravnih resursov. Pri Cut the Rope, izjemno priljubljeni igri kjer morate poskrbeti, da živalca prejme svoj bonbonček, so predstavili nov karakter. Poleg predhodno omenjene karikature se je pojavila tudi panda, zaščitni logotip organizacije WWF. Zanimivo ponudbo so pripravili tudi pri Enlight. Aplikacija je namenjena obdelovanju fotografij in v okviru Svetovnega dneva zemlje so na voljo posebni filtri s katerimi lahko svojim prijateljem in znancem na družbenih omrežjih sporočite svoje zavedanje o pomembnosti ohranjevanja okolja.

V času kampanje bodo vsa sredstva, ki jih kot uporabniki namenite nakupu opisanih aplikacij oziroma dodatkov v samih aplikacijah, namenjena neprofitni organizaciji WWF. Apple in WWF pa ne bosta sodelovala izključno prek mobilnih aplikcij tretjih razvijalcev. Applove trgovine bodo prav tako promovirale Svetovni dan zemlje kar bo možno opaziti že od daleč, saj se bo del logotipa spremenil v zeleno barvo.

Vas zanima več iz te teme?
Apple telefoni

Prijavi napako v članku