Prenosni računalniki
26.02.2017 00:07
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BlackBerry predstavil pametni telefon KeyOne

BlackBerry naj bi že sprejel odločitev o umiku iz trga pametnih mobilnih telefonov!
BlackBerry naj bi že sprejel odločitev o umiku iz trga pametnih mobilnih telefonov!

BlackBerry-ju res ne gre očitati predaje. Proizvajalec pametnih telefonov se že leta trudi ponovno vzpostaviti uspešen produkt na trgu in zadnji takšen poizkus je pametni telefon KeyOne. Gre za klasični BlackBerry, ki cilja na točno določeni segment uporabnikov. To so tisti izmed vas, ki ste se zaradi poplave iPhonov in pametnih telefonov Android odločili sprejeti kompromis in kupiti telefon z izključno z zaslonom na dotik. To so tisti med vami, ki bi radi uporabljali fizično qwerty tipkovnico vendar pa niste na trgu do sedaj imeli temu primerne alternative.

BlackBerry KeyOne deluje na operacijskem sistemu Android 7 Nougat. Pri tem BlackBerry rahlo spremeni izgled Androida vendar pa ne preveč. S tem podjetje ponuja pristno uporabniško izkušnjo operacijskega sistema Android. Hvaležno je tudi delovanje samega operacijskega sistema. Procesor se namreč ne obremenjuje z dodatno obremenitvijo, ki jo predstavljajo vizualne prenove nekaterih drugih proizvajalcev na platformi Android.

Bistvo pametnega telefona je Qwerty tipkovnica. Slednja ponuja nekatere pomembne funkcije kot je na primer čitalnik prstnega odtisa, ki je vgrajen v tipko za presledek. S podrsavanjem po tipkah se lahko tudi pomikate med meniji. Na voljo vam je tudi nekaj čez 50 bližnjic, ki jih lahko s pomočjo posamezne tipke ali kombinacije tipk izvedete. Tako lahko zaženete googlovo aplikacijo Google Maps ter neposredno ustvarite navigacijo do vašega doma izključno s tem, da pritisnete in pridržite tipko H. Takšnih podobnih trikov je veliko in pri BlackBerry s tem ciljajo na poslovne uporabnike. Slednjim je na voljo velika baterija, ki brez dvoma zagotavlja dovolj energije za cel dan. Ne glede na to ali ves čas strmite v telefon.

Na hrbtni strani se nahaja 12MP kamera, ki ne predstavlja nobenih presežkov vendar pa to tudi ni namen telefona. Izstopa kvalitetna izdelava. Aluminijasti okvir in hrapava zadnja stran ter rahlo neobičajna oblika telefona bosta brez dvoma vzbudila pozornost mimoidočih. Ali bo BlackBerry s telefonom KeyOne uspel pridobiti nazaj nekdaj zveste kupce bo pokazal čas. Vsekakor pa je pametni telefon dobrodošel na trgu, kjer so si telefoni med sabo čedalje bolj podobni.Prijavi napako v članku