Računalništvo, telefonija
02.10.2013 14:49
Posodobljeno 8 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

BitTorrent Chat: Sporočilni sistem proti vohunjenju

Podjetje BitTorrent je predstavilo namenski sistem za neposredno sporočanje, ki temelji na osnovi protokola P2P in je zaradi naprednega šifriranja imun na prestrezanja. Sporočilni sistem BitTorrent Chat naj bi bil vsem uporabnikom spleta brezplačno na voljo do konca letošnjega leta.
Sporočilni sistem BitTorrent Chat nas bo obvaroval pred prestrezanjem s strani vohunskih organizacij!
Sporočilni sistem BitTorrent Chat nas bo obvaroval pred prestrezanjem s strani vohunskih organizacij!

Podjetje BitTorrent, ki je med spletnimi deskarji poznano predvsem po programu za izmenjavo bolj ali manj legalnih podatkov, glasbe in videoposnetkov, je najavilo napredni sistem za neposredno sporočanje, ki naj bi bil imun na prisluškovanje. Sporočilni sistem BitTorrent Chat namreč temelji na osnovi protokola P2P, kar pomeni, da za prejemanje in pošiljanje sporočil ne potrebuje namenskih strežnikov. Ker se sporočila šifrirajo že pri uporabniku, je prestrezanje takšnih neposrednih sporočil praktično nemogoče.

Sporočilni sistem BitTorrent Chat bo vsem uporabnikom na voljo brezplačno ter z neomejenim številom prejetih in poslanih sporočil. Nova storitev podjetja BitTorrent je trenutno še v zgodnji poskusni fazi in je na voljo le s povabilom, do konca letošnjega leta pa naj bi bil sporočilni sistem na voljo vsem uporabnikom spleta. Vsi neučakani lahko za dostop do zgodnje poskusne različica sporočilnega sistema BitTorrent Chat zaprosite s klikom na spletno povezavo http://goo.gl/msdKaN.


Prijavi napako v članku