Računalništvo, telefonija
29.10.2018 15:41
Posodobljeno 3 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bitstamp ima novega lastnika

Bitstamp ima novega lastnika
Bitstamp ima novega lastnika

Bitstamp, ki sta ga ustanovila Slovenca Nejc Kodrič in Damijan Merlak, ima novega lastnika. To je postala belgijska investicijska družbo NXMH. V menjalnici kriptovalut Bitstamp so po poročanju STA zapisali, da je prodaja logičen nadaljnji korak v rasti. Hkrati strankam zagotavljajo, da so skrbi glede računov ali načina delovanja odveč, ker poslujejo kot običajno.

Nadaljevali bodo z inovacijami, katerih cilj je strankam omogočiti najboljšo izkušnjo trgovanja, pravijo. Pričakujejo, da bo prevzem okrepil Bitstampov položaj za rast, kar bo prineslo nove priložnosti za boljše storitve strankam.

Poslanstvo, vodstvo in vizija bodo ostali enaki

Razlog, zakaj smo se končno odločili prodati družbo, je kombinacija kakovosti kupca, kakovosti ponudbe in dejstva, da je industrija na točki, ko je konsolidacija smiselna. Glavni dejavnik za odločitev je bil ta, da bodo poslanstvo, vodstvo in vizija podjetja ostali enaki,” je v objavi zapisal glavni izvršni direktor in eden od ustanoviteljev Bitstampa Nejc Kodrič.

NXMH je po poročanju spletnih Financ v lasti južnokorejske družbe NXC. Ta je krovna družba južnokorejskega razvijalca računalniških iger Nexon, ki je v začetku letošnjega leta zanikal pisanje finančnega spletnega portala Business Insider, da se zanima za Bitstamp in, da naj bi za Bitstamp ponujal okoli 350 milijonov evrov.


Prijavi napako v članku