Računalništvo, telefonija
04.08.2017 08:20
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bitcoin ni več samo eden, ampak sta dva!

Usoda navidezne denarne valute Bitcoin Cash je trenutno še negotova.
Usoda navidezne denarne valute Bitcoin Cash je trenutno še negotova.

Bitcoin je ena izmed najbolj priljubljenih navideznih denarnih enot na svetu, kar nedvomno gre pripisati eksponentni rasti njene vrednosti v zadnjih nekaj letih. Za alternativni način plačevanja se zanima vse več uporabnikov svetovnega spleta, čeprav je še pred nekaj časa veljal nek odpor do kriptovalut nasploh. Stanje se nedvomno spreminja na boljši in navidezne denarne enote sedaj sprejemajo tudi tisti, ki so včasih bili proti.

Kirptovaluta Bitcoin pa je pred kratkim postala žrtev lastne priljubljenosti, saj je število transakcij opremljenih z njo že tako veliko, da uporabniki na potrditev čakajo tudi več ur, kar je seveda predolgo in nesprejemljivo. Ker pa skupnost Bitcoin na težave ni reagirala pravočasno, je skupina posameznikov sprejela odločitev, da uvede lastno navidezno denarno enoto, ki temelji na osnovi kode Bitcoiina. Tako je pred kratkim nastala kriptovaluta Bitcoin Cash (BCC), ki težavo hitrega plačevanja rešuje z večjimi »bloki«, ki so seveda namesto enega megabajta veliki osem.

Takoj po uvedbi nove valute je vrednost Bitcoina (vsaj za zdaj) ostala nespremenjena, cena valute Bitcoin Cash pa se giba okoli preračunanih 380 evrov. Pri tem velja omeniti, da Bitcoin in Bitcoin Cash nista združljivi navidezni denarni enoti in bosta odslej šli vsaka svojo pot. Nova navidezna denarna valuta pa bo seveda preživela le, če bo imela dovolj podpornikov, ki jo bodo uporabljali in nenazadnje tudi rudarili in ji s tem večali vrednost.


Prijavi napako v članku