Računalništvo, telefonija
17.08.2017 14:35
Posodobljeno 4 leta nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Bill Gates daroval 4,6 milijarde dolarjev!

Bill Gates je doslej organizaciji Bill & Melinda Gates Foundation daroval že več kot 42 milijard evrov.
Bill Gates je doslej organizaciji Bill & Melinda Gates Foundation daroval že več kot 42 milijard evrov.

Bogataš Bill Gates preko svoje z ženo ustanovljene dobrodelne organizacije Bill & Melinda Gates Foundation že nekaj časa pomaga pomoči potrebnim. Ker pa je denar eden od ključnih elementov za nudenje pomoči manj srečnim, je Bill Gates svoji fundaciji podaril kar 64 milijonov delnic podjetja Microsoft. To v denarju pomeni, da je organizacija Bill & Melinda Gates Foundation prejela donacijo v višini kar preračunanih štiri milijard evrov.

Bill Gates sicer redno namenja donacije organizaciji Bill & Melinda Gates Foundation. Leta 1999 je podaril delnice v vrednosti preračunanih 14 milijard evrov, leto kasneje pa delnice v vrednosti preračunanih 4,4 milijard evrov. Skupno pa je organizacija Bill & Melinda Gates Foundation od leta 1994 prejela nekaj več kot preračunanih 30 milijard evrov donacij.

Pri tem velja omeniti, da je Bill Gates doslej na organizacijo Bill & Melinda Gates Foundation prenesel že več kot 700 milijonov Microsoftovih delnic v vrednosti preračunanih 42 milijard evrov. S tem se je njegov lastniški delež v Microsoftu zmanjšal iz 24 odstotkov na vsega 1,3 odstotka. Pri tem velja še omeniti, da je Gates še vedno najbogatejši človek na svetu, njegovo premoženje je namreč ocenjeno na preračunanih 74 milijard evrov. Za nekaj ur ga je pred kratkim sicer prehitel prvi mož podjetja Amazon Jeff Bezos, vendar je zaradi slabega poslovanja podjetja ponovno zdrsnil na drugo mesto.


Prijavi napako v članku