Računalništvo, telefonija
09.06.2009 10:28
Posodobljeno 12 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Beta verzija novega brskalnika Opera 10

Beta verzija novega brskalnika Opera 10
Beta verzija novega brskalnika Opera 10

Opera Software

je javnosti predstavila svojo beta verzijo najnovejšega spletnega brskalnika Opera 10.

Nov brskalnik naj bi bil opremljen z novo funkcijo turbo tehnologije, ki bi naj pripeljala kar do 40 odstotnega zvišanja hitrosti nalaganja spletnih vsebin glede na predhodnika 9.5. Funkcija se bo ob odkritju počasne povezave sprožila kar avtomatsko.

Spletni brskalnik bo prinašal tudi prilagodljivo orodno vrstico, ki bo ob potegu navzdol sposobna razkriti sličice odprtih zavihkov v vašem brskalniku.

Opera se bo ponašala tudi z razširjenim slovarjem, ki bo podpiral kar 51 jezikov in preoblikovanim uporabniškim vmesnikom, ki je nastal izpod rok Jona Hicksa.

“Spočetka smo želeli le očistiti nekatere stare elemente in se osredotočiti na nove funkcije. Toda sčasoma so novi elementi postali tako različni, da smo se odločili za celotno prenovo,” je dejal Jon Hicks.

“Menimo, da bo Opera 10 ponovno dokazala moč uživanja na spletu. Nov paket bo prinašal vrsto presenečenj, a tudi nove funkcije, neverjetna hitrost in lepota novega vmesnika beta verzije bodo navdušile tako stare kot nove uporabnike« je dejal Jon von Tetzner, direktor podjetja Opera Software-

Nov brskalnik je moč prenesti iz njihove uradne spletne strani in je na voljo za Windows, Mac in Linux.


Prijavi napako v članku