Računalništvo, telefonija
26.06.2011 10:26

Deli z drugimi:

Share

Best Buy predstavil oblačno storitev Music Cloud

Best Buy Music Cloud
Best Buy Music Cloud

Google, Apple in Amazon že nekaj časa ponujajo oblačne storitve za shranjevanje naših podatkov in nenazadnje tudi naše glasbe, toda precej nepričakovanjo se jim je tokrat odločil pridružiti tudi Best Buy. Ti so za svoje uporabnike pripravili storitev Best Buy Music Cloud, ki uporabnikom omogoča, da v oblak prenesejo svojo glasbo, katero lahko nato na svojih prenosnih napravah poslušajo kadar si to zažele.

Edina pomanjkljivost storitve Best Buy Music Cloud je zaenkrat ta, da Best Buy ni uspel najti skupne besede z nobeno od založniških hiš, kar pomeni, da nakupovanje glasbe preko storitve ne bo možno in, da bo vsak uporabnik moral svoje glasbene datoteke predčasno prenesti v oblak.

Best Buy Music Cloud trenutno podpira mobilne platforme iOS, BlackBerry in Android, za delovanje pa mora uporabnik na svoj računalnik namestiti iTunes. Storitev je sicer na voljo brezplačno, a je neuporabna, saj omogoča le predvajanje prve pol minute za posamezno skladbo. Za plačljivo verzijo bo potrebno odšteti štiri dolarje mesečno.


Prijavi napako v članku