Telefonija
22.03.2006 07:46

Deli z drugimi:

Share

BenQ Mobile nadaljuje s procesom konsolidacije

BenQ Mobile, nova poslovna enota korporacije BenQ, nadaljuje s svojo strategijo prestrukturiranja. Z načrtovanimi stroškovnimi prihranki v višini 500 milijonov evrov na leto je podjetje na pravi poti. Na področju funkcionalnih stroškov načrtuje zmanjšanje stroškov za več kot 100 milijonov evrov (4. četrtletje / 2005 v primerjavi s 4. četrtletjem / 2004). Do konca leta 2006 je na tem področju predvideno znižanje stroškov še za dodatnih 100 milijonov evrov. Poleg tega bo BenQ Mobile centraliziral razvojne dejavnosti na področju Nemčije na lokacijah v Münchnu in Kamp-Lintfortu v deželi Nordrhein-Westfalen. Posledično bo ukinjen razvojni center v Ulmu in izvršena premestitev 45 delovnih mest v münchenski center. Prihodki bodo povečani s preoblikovanjem mednarodnega centra za tehnično pomoč s približno 380 zaposlenimi v samostojno pravno enoto do konca junija 2006. To bo prvo podjetje, ki bo uporabnikom elektronskih naprav nudilo tehnično pomoč v več kot 80-ih državah po vsem svetu. V Nemčiji bo v tem podjetju 240 zaposlenih, ki bodo delovali na lokacijah v Münchnu, Kamp-Lintfortu in Bocholtu.

S preoblikovanjem centrov za tehnično pomoč v 100 odstotne podružnice bo podjetje sposo-bno sklepati pogodbe tudi z drugimi podjetji iz te industrijske panoge. Ime novega podjetja bo objavljeno naknadno. Posli bodo najprej sklenjeni z BenQ Mobile kot globalnim naročnikom, podjetje pa bo v Evropi tudi preferenčni partner za IT in uporabniške elektronske izdelke BenQ; nudilo bo tehnično pomoč uporabnikom mobilnih telefonov BenQ Mobile, kot tudi servisne storitve za vse ostale BenQ izdelke, LCD TV sprejemnike, optične čitalnike, proje-ktorje in prenosne računalnike. Sinergije na področju operativnega poslovanja omogočajo transformacijo stroškovnega centra v neodvisen profitni center z velikim potencialom za rast. Program tehnične pomoči, ki smo ga vzpostavili že v več kot 80-ih državah znotraj mreže devetih klicnih centrov in 180-ih servisnih enot, je idealna osnova za novo in uspešno globalno podjetje. Poleg tega nudi BenQ Mobile tudi storitve S.O.A. (“Services over the Air”), ki so edinstvene na področju mobilne telefonije. Uporabnikom omogočajo udobno in hitro nastavitev, prilagoditev in posodobitev BenQ-Siemens mobilnih telefonov na daljavo. Na ta način lahko programsko opremo mobilnika nadgradimo kadarkoli in kjerkoli. Center za tehnično pomoč uporabnikom BenQ Mobile je dobil visoke ocene s strani operaterjev, strokovnih revij in uporabnikov.

BenQ Mobile je s svojimi izdelki zabeležil pomemben uspeh. Samo v prvem četrtletju leta 2006 je bilo pod novo blagovno znamko BenQ-Siemens predstavljenih dvanajst mobilnih telefonov. Odzivi operaterjev so bili zelo pozitivni in v skladu s tem tudi povpraševanje. Z novimi izdelki je BenQ Mobile prevzel vodilni položaj na področju tehnoloških inovacij kot sta UMTS mobilnik s HSDPA tehnologijo za hiter prenos podatkov in nova tehnologija prikazovalnikov (OLED) ki so vgrajeni v zaslone mobilnikov. Poleg tega je BenQ Mobile prepoznaven tudi na področju sodobnega dizajna mobilnih telefonov, saj imajo njegovi vrhunski izdelki vitko obliko in so izdelani iz avtentičnih materialov, kot so nerjaveče jeklo, magnezij ali aluminij. Enajst izmed dvanajstih novih mobilnikov ima funkcijo multimedijske naprave. Štirje novi mobilniki so v letu 2006 prejeli nagrado iF, najbolj prestižno nagrado za dizajn. Ker večina mobilnih telefonov spada v srednji in višji cenovni razred, bo v prihodnjih mesecih dobiček od prodaje postopoma naraščal in s tem pripomogel k stabilizaciji tržnega položaja podjetja.


Prijavi napako v članku