Triki in nasveti
25.08.2012 10:21
Posodobljeno 9 let nazaj.

Deli z drugimi:

Share

Beležite vaše tipke in klike

Presenečeni boste nad tem, koliko pritiskov na tipke tipkovnice in miške naredite v enem dnevu.
Presenečeni boste nad tem, koliko pritiskov na tipke tipkovnice in miške naredite v enem dnevu.

Ste se kdaj vprašali, koliko poti naredi vaša računalniška miška po zaslonu, koliko tipk pritisnete na tipkovnici in kolikokrat pritisnete na gumbe miške? Odgovor na ta vprašanja lahko seveda dobite le, če imate nameščeno ustrezno programsko opremo. Na tem področju je trenutno zdaleč najbolj priljubljena programska oprema WhatPulse. Ta je dosegljiva na spletnem naslovu http://goo.gl/dd4Nw. Program lahko namestimo tako na operacijske sisteme Windows, kot tudi na Linux in OS X, ki je za nameček še povsem brezplačna.

Uporaba programske opreme WhatPulse je nadvse enostavna. Pred pričetkom uporabe je potrebno ustvariti uporabniški račun, kjer vnesete želeno uporabniško ime, geslo, ime računalnika in elektronski naslov. S pritiskom na gumb »Register« bo program pričel takoj spremljati vse naše aktivnosti na računalniku. Programska oprema WhatPulse bo pridno beležila pritiske na vse tipke računalniške miške, razdaljo, ki jo miškin kurzor »prepotuje« po zaslonu, ter pritiske na tipke računalniške tipkovnice. Omenjene podatke lahko uporabimo za oceno našega vsakdanjega dela ali pa zgolj za zabavo in primerjavo s prijatelji.

Ker uporabnik pogosto uporablja več kot en računalnik, program WhatPulse poskrbi, da se število klikov in razdalje seštevajo. Pogoj za to je, da imamo na vseh računalniških sistemih nameščen program in da smo prijavljeni z enakim uporabniškim računom. Za hiter pregled statistike zadošča, da kliknemo z desno računalniško miško na ikono programa (desno v pravilni vrstici) in izberemo »Pulse Now«. Če želimo statistiko spremljati v realnem času, pa kliknemo na »Open Geek Window«. S tem bomo pridobili majhno okno, kjer so prikazani vsi ključni podatki, ki jih program WhatPulse beleži.

Delovanje programa WhatPulse lahko povsem prilagodimo našim željam in potrebam. Vse nastavitve so na voljo s klikom na »Preferences«. Tu imamo na voljo možnosti, kot so zagon ob prijavi v operacijski sistem, merske enote za dolžino, prikaz statistike s pritiskom na določeno kombinacijo tipk, vnos proxy strežnika in podobno. Statistiko je za nameček mogoče izvoziti v formatih HTML in XML ter kot sliko. Da je vse skušaj še bolj zanimivo, nam program prikazuje, kakšno mesto trenutno zasedamo med uporabniki programa WhatPulse. Ker ga trenutno uporablja več kot 52 tisoč uporabnikov, boste potrebovali precej časa, da se boste uvrstili med prvih 100. Želimo vam veliko sreče pri doseganju rekordov s programsko opremo WhatPulse.


Prijavi napako v članku