Strojna oprema
28.03.2021 09:13

Deli z drugimi:

Share

Avtomobile Tesla lahko odslej kupimo tudi z bitcoini!

Podjetje Tesla verjame v prihodnost plačevanja s kriptovalutami.
Podjetje Tesla verjame v prihodnost plačevanja s kriptovalutami.

Kriptomrzlica je pred kratkim zajela tudi ameriškega proizvajalca električnih vozil Tesla. Ta je namreč nedavno v nakup bitcoina vložil kar preračunane 1,24 milijarde evrov. Nakup bitcoinov s strani podjetja Tesla je sicer javnosti razkril dokument, ki ga je proizvajalec električnih avtomobilov predložil ameriški komisiji za vrednostne papirje.

Ob tej priložnosti je podjetje Tesla tudi napovedalo, da bo za nakup svojih avtomobilov pričelo prejemati plačila v bitcoinih. To se je na srečo nedavno tudi zgodilo. Uporabniki, ki želijo avtomobil podjetja Tesla plačati z bitcoinom, bodo imeli možnost skeniranja QR kode njihove digitalne denarnice ali pa bodo lahko kopirali in prilepili naslov svoje bitcoin denarnice za izvedbo plačila. Možnost plačila pa je trenutno mogoče izvesti zgolj z uporabo kriptovalute Bitcoin.

Pogoji poslovanja podjetja Tesla kupce sicer opozarjajo, da naj bodo previdni pri vnosu bitcoin naslova ali zneska, ki ga je treba plačati, ker transakcij s kriptovalutami ni mogoče preklicati. Plačila z bitcoinom je mogoče podaljšati za en alipa več dni, v tem obdobju pa bi bila lahko vrednost nestabilnosti kriptovalut bistveno nižja od vrednosti ob nakupu. Kljub temu pa preseneča možnost, da eden najvplivnejših prodajalcev avtomobilov omogoča nov način plačevanja.


Prijavi napako v članku