Računalništvo, telefonija
15.12.2004 17:54

Deli z drugimi:

Share

Avtomatizirali skladišča in optimizirali proizvodnjo

Sredi septembra so v Godoviču položili temeljni kamen Razvojno tehnološkega centra Inštituta za klimatizacijo, gretje in hlajenje. Podjetje IMP Klima je bilo prvi pobudnik za ustanovitev raziskovalnega centra, ki ga nameravajo razviti v prepoznaven evropski raziskovalni inštitut z ekipo 40 strokovnjakov. Tehnološkim potrebam po napredku IMP Klima sledi tako na področju raziskav in razvoja novih tehnologij, kot tudi pri uvajanju informacijskih rešitev v svoje poslovanje. Z avtomatizacijo regalnega skladišča in uvedbo informacijske rešitve, ki omogoča brezžično podatkovno komuniciranje, so dosegli boljšo odzivnost na tržišču, skrajšali dobavne roke za standardne izdelke in optimizirali proizvodnjo.

Podjetje IMP Klima, ki je del Hidrijine divizije klimatizacija, gretje in hlajenje, danes zaposluje 265 ljudi in okoli 65 odstotkov proizvodnje izvozi na tuje trge. Izdelke proizvajajo večinoma za znane naročnike, pri čemer so njihovi glavni partnerji projektanti, glavni kupci pa montažna podjetja, ki sodelujejo pri opremi večjih objektov.

Vsi izdelki (več kot 100.000 tipov) so pri izhodu iz proizvodnje opremljeni z nalepkami s poenoteno črtno kodo, ki omogoča, da izdelke s pomočjo čitalca spremljajo na poti iz skladišča prek odpreme do kupca. Kot poudarja Janko Lapajne, so tako zagotovili hitrejši pretok informacij predvsem med proizvodnjo, ekspeditom in prodajo, hkrati pa se je zaradi zmanjšanja števila delovnih nalogov zmanjšalo tudi administrativno delo in možnost napak. Obenem imajo na voljo dodatne informacije tudi kupci in montažerji, saj so na nalepkah poleg črtnih kod dodane še dimenzije izdelka in naziv objekta, kamor je nek izdelek namenjen.


Prijavi napako v članku